Verlies voor de dames van Oemoemenoe/Tovaal

MIDDELBURG - Door de extreme weersomstandigheden waren bijna alle wedstrijden afgelast. Alleen het damesteam van Oemoemenoe/Tovaal speelden wel hij wedstrijd in Den Haag.

Vanwege de barre weersomstandigheden waren de jeugdtoernooien afgelast. Door de bevroren velden konden ook de oudere jeugdteams, de cubs, junioren en colts niet spelen. Men week uit naar het clubhuis van EZRC Oemoemenoe om aldaar naar de laatste ronde van de six nations te kijken.
Zondag vertrokken de dames met een uitgedund team naar Den Haag. Ook in Den Haag waren de velden afgekeurd maar de wedstrijd kon wel doorgaan op het kunstgrasveld van de gastclub. Onder leiding van coach Chris Farrell bonden de dames de strijd aan tegen HRC. De dames lieten zien dat ze een goed gedegen spel kunnen spelen maar door de overmacht van de tegenstander lukte het de dames niet om tot scoren te komen. De scrums en de line-outs verliepen goed en ook de driekwarten konden een aantal keren een break forceren. Coach Farrell gaf aan tevreden te zijn over de vooruitgang van het team. Er werd goed samen gespeeld, vooruitgang werd geboekt doordat men over de gainline kwam. De dames van Den Haag waren echter veel beter op elkaar ingespeeld en beschikte over een aantal snelle dames, die toch een flink aantal keren door defensief van Oemoemenoe/Tovaal heen konden breken. De dames van Oemoemenoe/Tovaal hielden de moed erin door te werken aan de eigen opgestelde verbeterpunten.

Programma
Volgende week spelen de dames thuis tegen de studenten uit Utrecht, aanvang 13.00 uur. Ook de heren senioren 1, 2 en de jeugd hebben thuiswedstrijden. Kijk voor het complete programma op de site van oemoemenoe.com[l]