Johan Aalberts (rechts) tijdens CSW Kiest. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE
Johan Aalberts (rechts) tijdens CSW Kiest. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE Foto: Marielja ten Bruggencate

Wat zijn de grote uitdagingen volgens het CDA en de SGP?

MIDDELBURG - In de artikelen met lijsttrekkers in de Middelburgse en Veerse Bode van vorige week ontbraken een paar reacties van politieke partijen. Deze staan hieronder.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Paul Moens van de SGP in Middelburg vindt dat dit tussen 2018 en 2022 beter kan: “De organisatie van de zorg, rondom Porthos, kan beter. We zijn momenteel bezig met de evaluatie. Het onderhoud van de wegen en straten kan ook beter. Ook moeten we blijven denken aan het groen en het gevoel van veiligheid.”

Dit zijn de grootste uitdagingen: “Meer omzien naar elkaar, samen zorgdragen voor allen die om ons heen staan. Ook moeten we Middelburg uitbouwen tot een financieel gezonde gemeente en zuinig blijven op wat we hebben, zoals onze monumenten en de zondagsrust.

Die kunnen we het beste aangaan met de SGP, omdat: “De SGP heel duidelijk is, een heldere koers vaart, doet wat ze zegt en de bijbel als richtsnoer heeft.”

Johan Aalberts van het CDA in Middelburg vindt dat dit tussen 2018 en 2022 beter kan: “Aan de slag met de regelgeving. Deze moet nog duidelijker en eenvoudiger op alle gebieden: in de bouw, maar zeker ook de zorg. We moeten minder administratieve druk. Ook wil het CDA werken aan verduurzaming, de veiligheid behouden en zorgen voor investeringen om onze gemeente vitaal te houden.”

Dit zijn de grootste uitdagingen: “De grootste uitdaging is om veel plannen betaalbaar te houden en de financiën op orde te brengen. Daar moeten we wel de ruimte voor maken en krijgen. Middelburg is mooi en aantrekkelijk en dat moeten we zo houden en uitbreiden: een vitale stad.”

Die kunnen we het beste aangaan met het CDA, omdat: “Wij willen verbinden in vertrouwen. Wij willen verbindingen zoeken en aangaan: samenwerken. Vertrouwen krijg je en geef je. Inwoners kunnen heel veel dingen zelf, geef de ruimte aan mooie initiatieven. Wij willen werken aan een Mooi Middelburg om door te geven.”

Afbeelding