Anne van Benthum met bal zet de aanval in.
Anne van Benthum met bal zet de aanval in. Rien Paardekoper

Goede prestaties van EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG- Alle teams van EZRC Oemoemenoe hebben het afgelopen weekend gespeeld. Daarnaast organiseerde Oemoemenoe ook een van de voorrondes van het Nationaal Mini kampioenschap. Jammer genoeg werden de mini’s derde.

Het eerste heren team speelde in Middelburg tegen ’t Gooi. Oemoemenoe komt al vlot op voorsprong te staan na een penalty en een try. Na een half uur weet 't Gooi middels een push over vanuit een ruck de eerste try te scoren (8-7). Vlak voor rust weet Oem nog een penalty te benutten en scoort 't Gooi haar tweede try, waardoor de rust op een gelijke stand komt te staan (14-14). Oemoemenoe speelt een goed attractief spel en zet de tegenstander onder enorme druk. In de tweede helft scoort de tegenstander waardoor ze voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen te staan. Kort daarop, na een goed uit gevoerde line out, weet Oemoemenoe door de verdediging te breken. De conversie ketst tegen de palen terug, 19-21. 't Gooi weet een try te scoren en vergroot daarmee de voorsprong, de conversie gaat mis. Kort daarop weten de backs een goede aanval op te zetten en hun derde try scoren, 24-26. Er wordt hard gewerkt maar helaas beslist de scheidsrechter dat Oemoemenoe een overtreding heeft begaan waardoor 't gooi op het eind van de wedstrijd nog een penalty toegewezen krijgt. Eindstand 24-29.
De cubs spelen een enerverende wedstrijd tegen de Ducks combinatie. De cubs lijken een gewonnen wedstrijd te spelen wanneer ze binnen 15 minuten al met 28-0 voor komen te staan. De Ducks echter komen goed op gang. Ook Oem scoort nog een aantal keren maar de tegenpartij is aardig aan het inlopen. Wanneer de stand 40-19 is, blijft de tegenstander aanvallen en scoren, bij de stand 40-33 wordt Oem weer wakker en scoort nog 1x, 45-33.
De Junioren speelden geen zware wedstrijd. Met gemak werd gewonnen van Breda met 88-0
De colts speelden in Utrecht en weten ook de winst mee naar huis te nemen ( 27-40).
De dames speelden thuis tegen de studenten uit Utrecht. Uit hadden de dames verloren van Rus maar Oem/Tovaal dames waren erop gebrand om een goede wedstrijd te spelen en de winst in Middelburg te houden. Met veel verve en een zeer goede samenwerking waren de eerste punten voor de thuisploeg. Rus scoort vervolgens wel een try maar Oem staat nog op voorsprong 7-5. De tweede try is een goede actie van de driekwarten. Rus scoort ook nog maar de dames gaan met een voorsprong de rust in (12-10). Coach Rhys Peters en Luke Williams geven in de rust aan dat de dames, met één minder, zeer goed gedegen spel laten zien. Ook het publiek toont zich enthousiast en moedigen de dames aan. De scrums en line-outs verlopen goed waardoor de backs keer op keer een aanval op kunnen zetten. Dit harde werken wordt beloont met een try en een goede conversie 19-10. De volgende punten zijn ook voor Oemoemenoe, vanuit een goede gevormde ruck wordt er weer in de uiterste hoek gescoord, 24-10. Rus geeft niet op en weet ook nog te scoren, 24-15. De laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn zwaar, maar de winst is en blijft voor de dames Oem/Tovaal!
Het tweede heren senioren bond daarna de strijd aan tegen Gouda. Gouda liet aan het begin van de wedstrijd zien dat ze niet van plan waren wederom te verliezen. Toch waren binnen 10 minuten de eerste punten voor Oem. Bij rust stond de teller zelfs al op 42-0 voor de thuisploeg. Er werd goed samen gespeeld en de teller stond op 56-0 wanneer Gouda de eerste try binnen haalt. De eindstand is uiteindelijk 89-5 voor Oem heren 2.[l]