Afbeelding
Foto: Mieke Wijnen

Middenin de samenleving

Zaterdag was ik met mijn gezin bij een bijzondere toneelvoorstelling. Niet alleen, omdat alle acteurs een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben, maar ook omdat de locatie – ’t Spiegeltheater – sluit. Jammer dat Arduin dit besluit moet nemen. Maar mooi dat de enthousiaste theatergroep DuinArt gewoon doorgaat. Ze hebben voor hun volgende voorstelling hun oog laten vallen op het Arsenaaltheater in Vlissingen. Gaat u daar ook kijken? Wij waren onder de indruk!

Ook op andere plaatsen in de stad krijgen Middelburgers met een beperking de kans om hun talenten te ontplooien. Arduin heeft bijvoorbeeld twee restaurants: bij DusToch! aan de Korte Geere en bij ’t Getij aan de Oosterscheldestraat serveren ze heerlijke gerechten. Gezellig lunchen kan eveneens bij Brasserie Eiggenweizz aan de Langeviele, waar maar liefst 21 jongeren met een beperking een smakelijke lunch bereiden en serveren.
Bij Grand Café Willem aan de Oranjelaan kunt u zelfs ’s avonds eten en serveren ze op woensdag en vrijdag een speciaal seniorenmenu.

Daarnaast kunt u Middelburgers met een afstand tot de arbeidsmarkt op tal van andere plekken in de stad tegenkomen. Van helpen bij tuinieren of de fietsenstalling, bij een naaiatelier, in een bakkerij of drukkerij – het is fantastisch dat ze op deze manier middenin de samenleving staan. Want deel kunnen uitmaken van het arbeidsproces is voor hen niet alleen een nuttige dagbesteding, maar ook goed voor hun gevoel van eigenwaarde.

Reageren? Mail naar
benw@middelburg.nl.