Afbeelding
Foto: Gemeente Veere

Kees en Cobi Davidse 60 jaar getrouwd

MELISKERKE - Het echtpaar Kees en Cobi Davidse uit Meliskerke vierde vorige week maandag het zestigjarig huwelijksfeest. Wethouder René Molenaar deed hen namens de gemeente Veere de traditionele vaas cadeau.

'Als zoon van een Meliskerks Wagenmakersbedrijf, een gezin van dertien kinderen, kreeg Kees Davidse een oproep om zich te melden bij de Marine voor de dienstplicht', vertelt dochter Ella. De Marine was gevestigd in Vlissingen. 'Op hun vrije avond gingen de jonge marinemannen wandelen over het Bellamypark en daar kwam Kees de Vlissingse Cobi Kerkhove tegen. Het was liefde op het eerste gezicht.'

Bellamypark
Cobi, dochter van een Vlissingse gemeenteambtenaar, kwam uit een gezin van negen kinderen. Ze was werkzaam in de huishouding bij de familie Verhage op de boulevard. Cobi ging op zondag vaak op de fiets naar Meliskerke, maar moest wennen aan Kees' beperkte bewegingsvrijheid. Hij moest op zondag achter het hek blijven.'
Na hun verkering, verloofde het stel zich en trouwde op 19 maart 1958. Ze gingen in Meliskerke wonen. Het paar kreeg vier kinderen; twee zonen en twee dochters. Later kwamen daar negen kleinkinderen en een achterkleinkind bij.

Vrijwilligerswerk
Kees ging van de Marine naar de binnenvaart. Hij was toen in de weekenden altijd weg en Cobi vond dat maar niks. Toen ging hij werken bij het Loodswezen en later op een betonningsvaartuig, de Frans Naerebout. Hij werkte zich op naar bootsman en later stuurman.
Cobi had de zorg voor de kinderen. Toen zij groter waren, ging ze werken bij de winkel van Kamerling en werd later weer hulp in de huishouding. Ze was sinds de oprichting lid van de Meliskerkse zangvereniging met Hart en Stem.
Naast zijn werk was Kees erg actief in het vrijwilligerswerk; Rode Kruis, EHBO-les geven, de kerkraad, ringrijdersvereniging, Oranjevereniging, jeugdclubleider, schoolraad en vrijwilliger op de Henri Dunant.
Ook mocht hij graag sporten; zwemmen, hardlopen, skeeleren en volleybal. Tuinieren was favoriet. Cobi ging graag naar de markt in Vlissingen met de bus of wandelen.

Reizen
Met zijn 55 jaar kon Kees met vervroegd pensioen en ging het stel samen veel reizen; zeven keer naar Amerika naar familie, Duitsland, Spanje en Portugal. Ook pasten ze samen op de kleinkinderen en gingen ze graag fietsen of naar het Zoutelandse strand. Een rondje rijden in de auto deden ze ook graag.
Nu de gezondheid wat achteruit gaat, worden ze graag rondgereden in de auto met kinderen of kleinkinderen en genieten ze van de bezoekjes aan huis. [l]

Afbeelding