Swift doet goede zaken tegen Fiks

MIDDELBURG - Omdat de tegenstander van Swift, Fiks uit Oegstgeest, nog geen kunstgrasveld heeft, moesten de selectiespelers uit Middelburg op zoek naar veldschoenen. Via sociale media lukte dat ternauwernood.

Vooraf was Fiks op papier de te kloppen ploeg, want de koploper had de wedstrijd uit in Middelburg ook al gewonnen. Na het goede zaalseizoen (2e) had Swift echter vertrouwen getankt en dat kan niet gezegd worden van Fiks die in de zaal onderaan de middenmoot eindigde. Mede omdat Sanne Oostinga en Mirella Pouwer niet wedstrijdfit waren, startten Naomi Zuidweg en Simone Kant in de basis bij Swift. Het duurde even voordat de doelpunten kwamen bij Swift, maar nadat de nul van het scorebord was, pakte Swift de leiding en overklaste de Middelburgers het tweede gedeelte van de eerste helft de thuisploeg (ruststand 7-12). Omdat Swift verzuimde het gat naar zes punten te brengen bleef Fiks in de race. De hele tweede helft was het verschil om en nabij drie doelpunten. Totdat het einde van de wedstrijd naderde en Fiks een eindsprint inzette. De ploeg uit Oegstgeest kwam anderhalve minuut voor tijd terug tot 1 punt, maar het lukte hen niet om in de laatste aanval van de wedstrijd langzij te komen, eindstand 19-20. Hierdoor zakt Fiks naar de 3e plaats en stijgt Swift naar plek 4. In verband met de zaalfinale speelt Swift komend weekend niet en gaat de competitie voor hen op 14 april verder een uitwedstrijd tegen Unitas uit Harderwijk.