Taher Al-Masri (links) en Ad Koppejan (rechts)
Taher Al-Masri (links) en Ad Koppejan (rechts) Foto-Atelier CPD

Ad Koppejan nieuwe ambassadeur Een Land Een Samenleving

MIDDELBURG - Ad Koppejan, voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, is de nieuwste ambassadeur (“pleitbezorger”) van stichting Eén Land Eén Samenleving.

Eén land Eén samenleving maakt zich sterk voor een Nederland dat kracht put uit het samenleven van mensen met diverse culturele en etnische achtergronden. Gelijkwaardigheid en wederzijds respect staan daarbij centraal. De laatste tijd staan die beginselen onder druk. Tolerantie wordt gezien als zwakte, diversiteit als gevaar. Eén land Eén samenleving wil weerstand bieden tegen die druk. We laten zien hoe samenleven in eenheid en verscheidenheid mooi kan zijn. Het doel is mensen daadwerkelijk met elkaar te verbinden.

De Stichting maakt deze verbinding onder meer mogelijk door het project Leer-je-Landgenoten-Kennen. Het project Leer-je-Landgenoten-Kennen probeert mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar te brengen om tijdens een gezellig diner het gesprek met elkaar aan te gaan. Op de website van het project (www.leerjelandgenotenkennen.nl) kan iemand aangeven wat hem of haar een leuke ontmoeting lijkt, en vervolgens wordt er een match gemaakt met een interessante tafelgenoot.

Afgelopen week vond zo’n ontmoeting plaats tussen Taher Al-Masri uit Syrië en Ad Koppejan. Zij hadden afgesproken in het Resto VanHarte Palet in Middelburg. Taher is nu anderhalf jaar in Nederland.

Taher en Ad hebben veel ervaringen en verhalen uitgewisseld. Verder werd er natuurlijk gelachen en samen lekker gegeten.

Ad vertelde: "Taher Al-Masri is een interessante gesprekspartner. Als ik zo met hem praat worden veel vooroordelen die leven tegen vluchtelingen snel weggenomen". Taher was erg blij met Ad zijn adviezen en vriendelijkheid.

Ad en Taher kijken terug op een mooie avond en een waardevolle ontmoeting. [l]

Taher Al-Masri (links) en Ad Koppejan (rechts)