Korte berichten

Korte berichten

Ledenmiddag seniorenvereniging: De Senioren Vereniging Walcheren organiseert op maandag 16 april een algemene ledenmiddag.
Na een kort vergadergedeelte volgt er een pauze waarna nog de gebruikelijke bingo zal worden gespeeld waarbij u weer mooie prijzen kunt winnen.
Let wel! De middag zal ditmaal plaatsvinden in het nieuwe woonzorgcentrum Scheldehof te Vlissingen (voormalige zware plaatwerkerij). Aanvang van de middag is om 13.30 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur. Wilt u uw ledenpasje meenemen?

MIDDELBURG
Rommelmarkt: Zaterdag 14 april wordt in de hal en op de banen van Club Jeu de Boules aan de Koudekerkseweg 139/141 te Middelburg weer een grandioze rommelmarkt gehouden. Al vele jaren is dit een van de meest drukbezochte en gezelligste rommelmarkten van Zeeland. Met meer dan 1000 bezoekers een ongekend succes. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de inrichting van het nieuwe clubhuis. U kunt Club Jeu de Boules Middelburg vinden op de Kouderkerkseweg 139 te Middelburg. Het hek gaat om 9.30u open voor bezoekers en de markt duurt tot ongeveer 15.00u. De toegang is tevens een lot voor de verloting. Kinderen gratis. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.cjbm.nl
Bijbelstudie: Fundament van het Christelijk geloof: God wil dat het je goed gaat! Daarvoor heb je een goed geloofsfundament nodig. Deze Fundamentencursus is een uitgebreide beschrijving van Jezus en zijn volbrachte werk voor ons. De cursus bestaat uit 10 delen en duurt ongeveer 20 weken. De cursus wordt gehouden in de City Alive Church, Ravensteijnweg 1a, Middelburg. De cursus start eind april op woensdagochtend en/of in de avond. Aanmelden: info@cityalive.nl of tel. 06-38389637.
Bomenwandeling: De Middelburgse wandeling langs monumentale bomen. Middelburg monumentenstad, maar heeft u ook al genoten van de monumentale bomen in de binnenstad? U kunt het meemaken: IVN Walcheren geeft rondleidingen door de monumentale binnenstad op de zaterdagen: 14 april, 9 juni, 8 september en 6 oktober. Vertrek om 10.30 uur vanaf de Markt vóór de Drukkerij; duur 1,5 tot 2 uur. Gratis voor leden van IVN Walcheren en kinderen tot 12 jaar. Aanmelden is niet nodig. Zie ook onze website: www.ivn.nl/walcheren
Duitse orgelromantiek: Vrijdagavond 13 april om 20 uur organiseert Stichting Kerk biedt Podium het maandelijks concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Ditmaal klinkt het fraaie orgel, dat de kerk rijk is. Concertgever is de jonge organist Marc Schippers uit Nieuw-Lekkerland. Op het programma werken van componisten uit de Duitse orgelromantiek. De toegang tot het concert is gratis. Er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.
Voorjaarskledingverkoop: Kledingbank Zeeland organiseert voorjaarskleding verkoop, 600 m2 vól met leuke tweedehands kleding voor kleine prijsjes in het voormalig ROC gebouw aan de Ravensteijnweg 1a in Middelburg. Vrijdag 13 april van 9-17 uur en zaterdag 14 april van 9-15 uur. De voorraden worden continu aangevuld, er is dus steeds iets nieuws te vinden. De opbrengst van onze verkopingen komt zoals altijd geheel ten goede aan de klanten van Kledingbank Zeeland. Schaarse artikelen zoals kinderjassen en -broeken, ondergoed en sokken kunnen dan gekocht worden en zo kunnen de klanten van Kledingbank Zeeland van mooie kleding voorzien worden.

KOUDEKERKE
Rondleiding door buitenplaats Moesbosch: Op 18 april organiseert IVN Walcheren een bijzondere rondleiding over de historische buitenplaats Moesbosch. De gids vertelt u meer over de geschiedenis van deze buitenplaats en over alles wat er op dat moment groeit en bloeit. Woensdag 18 april is van 13.30 tot 15.00 uur. Het adres is Vlissingsestraat 28 in Koudekerke. We verzamelen bij de oprit, daar kan eventueel ook een fiets of auto gezet worden. De rondleiding is ook nog op zaterdag 28 april. Aanmelden is niet nodig. Kijk ook voor meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/walcheren
Bric A Brac: Tijdens de Bric A Brac in Koudekerke op 14 april van 9.00 tot 14.00 uur is de MichaëlsKerk geopend met muziek en een fotoreportage. In de Klimop kunt u koffie komen drinken met wat lekkers erbij en is er van alles te koop zoals: kaarten, bloemstukjes, plantjes, boeken, kaarsen. Ook zijn de Wereldwinkel en de Welfare aanwezig, er worden smouters gebakken en er is soep. Er kan worden gesjoeld en er is voor de kinderen een grabbelton. De opbrengst van deze dag is voor de Voedselbank Walcheren.

VEERE
Schotse High Tea:
De Stichting Veere-Schotland organiseert op zaterdag 14 april een Schotse High Tea in De Korenmaat, Kerkstraat 6 te Veere. Aanvang 16.00 uur met ook Schotse muziek en film. Er is ook een sweepstake (verloting) en pubquiz. Info en opgeven per mail: veere-schotland@veere-schotland.nl of telefonisch/whatsapp: 06-41358263.

GRIJPSKERKE
Buttingebeurs:
Tweedehands speelgoed en kleding op 13 en 14 april. Vrijdag 13 april van 09.00-20.00 uur en zaterdag 14 april van 09.00-13.00 uur. Kinderkleding, schoenen en accessoires. Dameskleding, schoenen en accessoires. Speelgoed, spelletjes en boeken: Frederik Barbarossaweg 1 in Grijpskerke. [l]