Jordan Kersten met de bal zoekt een opening in de verdediging van Hilversum.
Jordan Kersten met de bal zoekt een opening in de verdediging van Hilversum. Rien Paardekoper

Mooi rugbyweekend voor Oemoemenoe

MIDDELBURG - De heren senioren 1 speelden zaterdag thuis tegen de nr 1 in de kampioenspoule Hilversum. De colts en de heren senioren 2 speelden een inhaalwedstrijd. De cubs reisden af naar Almere en de Junioren speelden in Den Bosch

De heren senioren troffen in Hilversum een goede tegenstander welke meteen het initiatief nam door binnen 5 minuten de eerste punten binnen te halen. Al vlot wist Oemoemenoe met een mooie aanval van de driekwarten in de uiterste hoek te scoren, de conversie was raak, 7-7. Hilversum wist goed te profiteren van een niet gewonnen line-out en kon een goede aanval opzetten met het gewenste resultaat. De full back van de tegenpartij wist vrij vlot een goede doorbraak te forceren (7-21). Na de herstart weet Oemoemenoe, Hilversum terug te dringen tot in hun eigen 22 meter. Echter een fout van Oemoemenoe levert Hilversum een scrum op waaruit ze uiteindelijk weten te scoren. Voor rust weten ze nogmaals te scoren, 7-40. Beide teams zijn niet tevreden over hun spel en beginnen vol overgave aan de tweede helft. Hilversum weet met name met de driekwarten een aantal keren een mooie actie uit te voeren wat ze nog 2 tries opleveren. Oemoemenoe heeft een aantal zeer goede acties waarbij men uiteindelijk de felbegeerde 2 de try weet te scoren (14-54). Kort daarop weet Oemoemenoe Hilversum wederom goed onder druk te zetten en wordt de derde try gescoord. De conversie ketst tegen de paal terug. Hilversum is weer bij de les en het is wederom de snelle full back die een gaatje weet te vinden in de verdediging van Oemoemenoe. Het slot akkoord en daarmee de felbegeerde vierde try is voor de thuisploeg die daarmee een bonuspunt weet binnen te halen, eindstand 26-64.
De cubs en de Junioren speelden beide een uitwedstrijd. De Junioren winnen In Den Bosch met 21-45 en ook de cubs doen goede zaken. De cubs starten goed door de eerste try van de wedstrijd te scoren maar de tegenpartij weet al vlot ook te scoren waardoor de stand gelijk is, 7-7. De thuis spelende ploeg gooit er vervolgens nog een try tegen aan, 12-7. Oemoemenoe komt wat meer in het spel en weet uiteindelijk ook hun tweede try te scoren, 12-12. Het is super spannend maar vlak voor rust scoort Oem de derde try waardoor ze de rust ingaan met een kleine voorsprong, 12-19. In de tweede helft weet ook Almere nog een try te scoren maar de cubs van Oemoemenoe zijn sterker en weten door een goede samenwerking nog een aantal keren te scoren, eindstand 17-40.
De heren senioren speelden in Middelburg tegen Breda 2. Oemoemenoe weet vlot na de start van de wedstrijd te scoren, de conversie is mis. De wedstrijd gaat over en weer. De scrum van Oemoemenoe is echter sterker en door goed voorwaartsen werk en een snelle actie van de half back na een verloren scrum staat Oemoemenoe met de rust voor met 22-0. De tweede helft verloopt beter voor de gasten, ze komen meer en meer in het spel en door een aantal goed opgezette acties weten ook zij te scoren. Oemoemenoe is echter goed op dreef en weten nog 2x te scoren voordat Breda met een snelle kick hun tweede try scoren, 34-12. Oemoemenoe weet nogmaals te scoren na een snelle actie van de driekwarten. Breda scoort hun derde try en Oemoemenoe rond vlak voor het einde van de wedstrijd een aanval af met nogmaals een try. Eindstand 46-19.

Volgende week spelen de heren 2 in Rotterdam, kijk voor het volledige programma op FB EZRC Oemoemenoe of op de site oemoemenoe.com[l]