Prijzen Zeeuwsch Genootschap

MIDDELBURG - De Franse Paleontologische Vereniging heeft de Saporta-prijs toegekend aan Mark Bosselaers, conservator zeezoogdieren van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW). Zijn collega Hester Loeff heeft de P. van der Lijnaanmoedigingsprijs ontvangen.

De laatste prijs is bedoeld voor een beginnende amateurgeoloog of paleontologen die op wetenschappelijk niveau een wezenlijke bijdrage levert aan de geologie of paleontologie. De prijs is vernoemd naar de amateurgeoloog Pieter van der Lijn, die leefde van 1870 tot 1964.

Loeff is opgeleid als opticien en werkt sinds 2015 als conservator landzoogdieren aan de collectie van het Zeeuws Genootschap, met speciale aandacht voor de fossiele landzoogdieren.

De Saportaprijs is vernoemd naar de Franse paleontoloog Louis Charles Gaston de Saporta (1823-1896). De prijs wordt altijd toegekend aan een niet-beroepsmatig werkende paleontoloog voor een opmerkelijke bijdrage.

De Zeeuwse Bosselaers is opgeleid als kunstenaar en docent. Hij heeft zich ontwikkeld tot vooraanstaand kenner van fossiele zeezoogdieren en publiceert regelmatig in internationale tijdschriften.[l]