ABM ICT Cup-tafeltennis van start in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De inschrijvingen voor de ABM ICT Cup in Arnemuiden, het toernooi dat geldt als dé seizoensafsluiter voor veel tafeltennissers uit Zuidwest-Nederland, is gesloten. Net als vorig jaar telt het toernooi 56 deelnemers uit Zeeland, West-Brabant en België en daarmee blijft het in een behoefte te voorzien.

De ABM ICT-Cup is opengesteld voor seniorenspelers vanaf een D-licentie bij de heren of B-licentie bij de dames. De complete top-5 van vorig jaar, bestaande uit Emiel de Rijke, Wilmer Jacobs (TTCM), Herbert Keijman (Yerseke), Wilbert Poppe (Arnemuiden) en Jan Steijn (TTCM) heeft zich opnieuw ingeschreven voor het toernooi. Samen met Jordin Heijens van TTCM en Roald Vos van Hotak lijken zij op voorhand dit jaar de grootste kanshebbers voor de titel.

Spelers van de verenigingen uit Arnemuiden, Middelburg en Yerseke zijn hofleverancier van het toernooi met meer dan tien deelnemers, maar ook vanuit Noord-Brabant (Sint-Willibrord, Hoogerheide, Roosendaal en Etten-Leur) zijn er meerdere deelnemers.

Ook vanuit het Belgische Mechelen doen twee tafeltennissers mee. Het spelersniveau varieert van landelijk 3e divisie tot afdelingsniveau 5e klasse. In tegenstelling tot op wat veel andere toernooien gebruikelijk is, nemen de spelers van de verschillende niveaus het ook tegen elkaar op.

Het toernooi start met acht voorrondepoules van zeven spelers. De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De voorrondes worden gespeeld op 27 april, 4, 11 en 17 mei De kwartfinales zijn op de vrijdagen 25 mei en 1 juni en de (halve) finales worden op zaterdag 9 juni gespeeld. De twee finalisten ontvangen een wildcard om mee te doen aan de ABM ICT Super Final, waar op zaterdag 16 juni om wordt gestreden door de beste BC-spelers uit de regio Zuidwest.

Alle voorrondes vangen aan om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom om een kijkje bij de wedstrijden te komen nemen (Korenbloemlaan 3, Arnemuiden). [l]