Afbeelding
Foto: Mieke Wijnen

Feest en bezinning

Ik verheug me al op morgen, want dan vindt in het Stadhuis de ‘Lintjesregen’ plaats. Dat is het jaarlijkse moment waarop ik namens Zijne Majesteit de Koning inwoners van onze gemeente in het zonnetje mag zetten door hen een koninklijke onderscheiding op te spelden. Morgen zijn dat er maar liefst 13 en het afgelopen jaar mocht ik ook al 5 inwoners onderscheiden. Dat is altijd weer een feest! Want ik ben enorm trots op de fantastische inzet en betrokkenheid van mensen bij hun wijk, club of kerkgenootschap.

Vrijdag mag de vlag in top mét wimpel voor Koningsdag. De koning en zijn familie genieten in Groningen en ik en mijn gezin in onze gemeente. Want wat hebben de ondernemers- en Oranjeverenigingen zich weer ingezet om er een feestdag van te maken. Wij bezoeken traditiegetrouw Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Sint Laurens en natuurlijk de binnenstad. Het wordt een overvol programma waarop ik me nu al verheug. Duimt u mee voor een oranjezonnetje?

De week erna is het tijd voor bezinning. Op 4 mei staan we stil bij allen die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies sinds 1945. Het moment van kranslegging op het Abdijplein ervaar ik altijd als indrukwekkend. Ik voel diepe dankbaarheid voor allen die voor onze vrijheid hebben gestreden. Daarbij sta ik vaker stil, maar deze plechtigheid ontroert mij ieder jaar enorm. Gelukkig mag ik de dag erop de vlag weer hijsen: Bevrijdingsdag! Wilt u dat feestje meevieren, dan bent u van harte welkom in Vlissingen.

Reageren?
Mail naar benw@middelburg.nl. [l]