Vlnr: Quinten Bos, Ann Braber en Malou Postma.
Vlnr: Quinten Bos, Ann Braber en Malou Postma. Nehalennia SSG

Actie voor strandrolstoel

MIDDELBURG - Op dinsdag 29 mei organiseren leerlingen van VWO-2 van Nehalennia met ondernemerschap in hun pakket een sportdag voor alle 200 leerlingen van de tweede klas. Met activiteiten en 'challenges' willen de leerlingen geld ophalen voor de Stichting Vakantiehuis Thuredriht.

Stichting Vakantiehuis Thuredriht biedt gezinnen met een ziek kind een vakantie aan in Renesse.

De leerlingen zijn ambitieus: ze willen 1.500,- euro ophalen voor de aanschaf van een strandrolstoel. Ann Braber uit VWO-2: “Die strandrolstoel moet er komen, want een strandvakantie zonder dat je het strand op kunt, is geen vakantie.”

Maatschappelijk betrokken
Joan Spee is een van de begeleidende docenten bij de organisatie van de sportdag:

“Als school verzorgen we in de eerste plaats goed onderwijs. Daarnaast vinden we het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en daar de omgeving actief bij te betrekken. Bij het vak ondernemerschap proberen we daarom zoveel mogelijk acties van leerlingen te koppelen aan een goed doel.

Ann Braber droeg de Stichting Vakantiehuis Thuredriht aan, omdat haar moeder nauw betrokken is bij dit goede doel. Het is mooi om te zien hoe onze leerlingen zich inzetten om zieke kinderen en hun ouders een onvergetelijke vakantie te bezorgen.”

Gezocht
De leerlingen zijn nog op zoek naar shirtsponsors. Ook is het mogelijk om een challenge te adopteren. Wilt u hieraan bijdragen?

Kijk voor de mogelijkheden op de website van school: www.nehalennia.nl bij Nieuws of neem contact op met mevrouw Spee via j.spee@mondia.nl voor meer informatie.[l]

Van links naar rechts: Quinten Bos, Ann Braber en Malou Postma