Middelburgse Markt boordevol boeken

MIDDELBURG - Op 6 mei a.s. is de Markt in Middelburg een hele dag the place to be voor boekenliefhebbers en lezers. Inmiddels al voor het twintigste jaar wordt Middelburgboekenstad gehouden, verreweg de grootste en leukste boekenmarkt van ZW-Nederland. Uit heel Nederland komen boekhandelaren naar de Zeeuwse hoofdstad om in plm. 120 kramen hun boeken aan de man te brengen, maar ook Belgische standhouders weten Middelburg sinds enkele jaren prima te vinden.

Onder de standhouders zijn ook dit jaar weer een groot aantal gespecialiseerde antiquariaten, met als hoofdassortiment een specialisme als literatuur, esoterie, kinderboeken, Zeeuwse boeken en kaarten. In de meeste kramen is het aanbod algemeen, dat wil zeggen dat dat een veelheid aan genres vertegenwoordigd is, van literatuur tot platenboek en van prentenboek tot poëzie. Maar ook de strips en een kraam vol thrillers ontbreekt niet en boekhandel De Drukkerij biedt in vier kramen vooral koopjes en uiterst gevarieerde restanten aan. Daarnaast vult traditiegetrouw ook een aantal particulieren een kraam met vaak onverwacht en daarmee steeds verrassend aanbod.

Al met al staat de Markt dus boordevol met een veelheid aan boeken, netjes gepresenteerd en bovendien bijna altijd prettig geprijsd. Voor lezers en verzamelaars, boekenliefhebbers of wie een stapeltje “leesvoer” zoekt dus een niet te missen gelegenheid om hun boeken in te slaan.

Op veler verzoek is ook Kees Vos weer present met zijn uiterst opvallende presentatie: hij bouwt voor het stadhuis van kisten de grootste boekenkast van Nederland en verre omstreken op met een daarin altijd weer zeer gevarieerd aanbod.

De muziek tijdens Middelburgboekenstad wordt verzorgd door de eigen gelegenheidsformatie, de Booktown Jazzband. Daarnaast zal ook barbershopkoor The Roosettes (UCR) act de presence geven.

Middelburgboekenstad behoort in Nederland tot de grote boekenmarkten en daarmee spreekt Middelburg een woordje mee in boekenland. Dat betekent ook dat er publiek uit heel Nederland naar Middelburg komt voor een dagje boeken zoeken. Want door het grote en zeer diverse aanbod biedt Middelburgboekenstad voor iedere bezoeker wel iets van de gading. [l]