De gedecoreerden tijdens de lintjesregen in Middelburg. FOTO AART VAN BELZEN
De gedecoreerden tijdens de lintjesregen in Middelburg. FOTO AART VAN BELZEN Foto: Aart van Belzen

Lintjesregen met twee Ridders in Middelburg

MIDDELBURG - In het oude Stadhuis in Middelburg zijn donderdag tijdens de lintjesregen elf personen koninklijk onderscheiden. Twee van hen zijn geridderd. Meneer Goudt kreeg het lintje vrijdag wegens vakantie.

DOOR BRITTA JANSSEN

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg verraste zijn inwoners tijdens een feestelijke bijeenkomst in het voormalige stadhuis aan de Markt met het lintje.

Geridderd

Twee personen uit de gemeente Middelburg mogen zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen: de heren Berndsen en De Meurichy. Meneer Berndsen (69), omdat hij onder meer veel heeft gedaan voor het kerkelijk leven, onderwijs en verkeersveiligheid en meneer De Meurichy (73), voor onder meer zijn betekenis voor de zorg en cultuur.

Belfroid-de Kraker

Negen personen zijn in het oude stadhuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eén van hen is mevrouw Belfroid-de Kraker (55). Zij was onder meer tientallen jaren vrijwilliger bij korfbalvereniging Animo (later Fortis) in Oost-Souburg. Ook is ze bestuurslid bij kinderboerderij de Klepperhoeve in Middelburg.

Boonman

Meneer Boonman (75) kreeg een lintje, omdat hij veel vrijwilligerswerk verricht voor de wijk De Griffioen in Middelburg. Ook is hij mede-oprichter en bestuurslid van de Stichting Cleene Hooge in Middelburg.

Christiaanse

Meneer Christiaanse (53) voert sinds 1999 vrijwillige activiteiten uit voor Stichting Griffioen De Wijk in Middelburg. Zo is hij lid van de activiteitencommissie, bedenker en organisator van diverse activiteiten, zoals de jaarlijkse muziekquiz. Ook is hij betrokken bij het wijkblad De Griffel.

De Doelder-de Ruiter

Voormalig huisarts mevrouw De Doelder-de Ruiter (65) is al sinds 1985 pleegmoeder. Ook is ze al jarenlang vrijwilliger bij het asielzoekerscentrum en bestuurslid van de Christelijke Gymnastiekvereniging Veldo in Middelburg.

Geertse

Meneer Geertse (56) is onder meer penningmeester van kinderboerderij De Klepperhoeve in Middelburg. Ook was hij bestuurslid van onder meer de dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland en Stichting Southpark Events in Middelburg.

Joziasse

Meneer Joziasse (70) is onder meer sinds 2001 verkeersregelaar en gastheer van BBZ Verkeersregelaars Zeeland. Hij is bijvoorbeeld actief bij de Kustmarathon, de Motorcross in Aagtekerke en het Bevrijdingsfestival in Vlissingen.

Minnaard

Meneer Minnaard (43) is al sinds 1997 vrijwilliger bij de brandweer, in de functie van bevelvoerder.

Siaila-Toornstra

Mevrouw Siaila-Toornstra (80) is al sinds 1986 vrijwilliger bij wijkgemeente De Morgenster in Middelburg. Sinds 1996 is ze vrijwilliger bij verzorgingshuis Hof ’t Seijs (voorheen Swerfrust) in Middelburg. Ze helpt met koffie schenken en de Bijbel en krant voorlezen.

Van Tilburg

Meneer Van Tilburg (40) is al sinds 1997 vrijwilliger bij de brandweer, in de functie van bevelvoerder.

Goudt
Meneer Goudt (62) zet zich onder meer in voor Oranje Vereniging Arnemuiden. In de periode van 2002 tot 2006 woonde meneer voor zijn werk in het buitenland, maar verrichte toch indien mogelijk hand- en-spandiensten voor de vereniging. [l]