Meneer Simonse, de burgemeester en echtpaar Koole-Louwerse. FOTO'S GEMEENTE VEERE/MIRJAM BROUWER
Meneer Simonse, de burgemeester en echtpaar Koole-Louwerse. FOTO'S GEMEENTE VEERE/MIRJAM BROUWER Foto: Gemeente Veere/Mirjam Brouwer

Zes Veerenaren ontvangen een lintje

OOSTKAPELLE/VEERE - In het oude stadhuis in Veere en op Landgoed Overduin in Oostkapelle heeft burgemeester Rob van der Zwaag van Veere donderdag zes inwoners verrast met een koninklijke onderscheiding. Echtpaar Koole uit Serooskerke, de dames Van Tatenhove-Bloemers uit Gapinge, en Boone-De Mol en Van den Berge-van Zweden uit Veere en meneer Simonse uit Aagtekerke zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

DOOR BRITTA JANSSEN


De zes Veerenaren zijn koninklijk onderscheiden voor hun jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving, op allerlei gebieden.


Van den Berge-van Zweden

Mevrouw Van den Berge-van Zweden uit Veere kreeg het lintje, omdat zij onder meer vrijwilliger is op verschillende gebieden voor de PKN-gemeente Veere. Ook is mevrouw Van den Berge-van Zweden mede-organisator van Koffie in de Korenmaat, bezoekt ze ouderen en zorgt ze ervoor dat alle ouderen met Kerstmis een attentie krijgen.


Boone-De Mol

Mevrouw Boone-De Mol uit Veere is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, omdat zij onder meer al sinds 1997 vrijwilliger is voor de PKN-gemeente Veere. Sinds 2000 is ze koster van de Kleine Kerk in Veere. Ook is mevrouw Boone-De Mol activiteitenbegeleider in zorgcentrum Nieuw Sandenburgh in haar woonplaats en organisator van de Kompasmaaltijd.

Van Tatenhove-Bloemers

Mevrouw Van Tatenhove-Bloemers uit Gapinge ontving de koninklijke onderscheiding voor haar inspanningen voor onder meer Sportvereniging Serooskerke en gymvereniging Veere Vrouwenpolder. Ook is ze betrokken bij diverse evenementen binnen en buiten deze verenigingen, zoals de organisatie van de jeugdturnwedstrijden. Mevrouw Van Tatenhove-Bloemers begeleidt verder de nieuwe generatie trainers en is ladyspeaker tijdens de dansdagen van de KNGU.


Koole

Echtpaar Koole-Louwerse uit Serooskerke is donderdag verrast met de koninklijk onderscheidingen voor hun gezamenlijke werk voor de PKN-gemeente Serooskerke. Daarnaast was meneer Koole onder meer tot voor kort voorzitter en secretaris van de ouderensoos. Van 2003 tot 2015 was hij voorzitter van de commissie Welzijn Serooskerke voor de Stichting Welzijn Veere.
Mevrouw Koole-Louwerse legt onder meer ook bezoekjes af aan oudere en zieke gemeenteleden. Ook zet ze zich in voor de koersbalvereniging, bijvoorbeeld door nieuwe leden te werven.


Simonse
Meneer Simonse uit Aagtekerke is gedecoreerd voor onder meer zijn inzet voor de Gereformeerde Gemeente Aagtekerke. Hij is lid van de diaconie van de Gereformeerde Gemeente Aagtekerke, met als bijzonder aandachtsveld de ouderenzorg. Vanuit die functie bezoekt meneer Simonse onder andere ouderen die in zorgcentrum Simnia in Domburg wonen. [l]

Draagvoorschriften
Wie een koninklijke onderscheiding ontvangt, krijgt hierbij een handleiding met draagvoorschriften. De gedecoreerde mag de onderscheiding alleen dragen bij speciale gelegenheden en daarbij passende kleding. Gedecoreerden krijgen ook een vereenvoudigde versie van de onderscheiding, het draagteken of de knoopsgatversiering (draaglintje). Dit kleine strikje mag de eigenaar vaker dragen.

Mevrouw Boone, de burgemeester en de dames Van den Berge en Van Tatenhove (vlnr).