Joey Luitwieler (met bal), Leroy Kersten, Jackson Frawley en Dicky Wullems zetten de aanval op. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Winst voor heren senioren en dames Oemoemenoe/Tovaal

MIDDELBURG - De heren senioren speelden hun laatste thuiswedstrijd op sportpark de Sprong. De dames speelden hun laatste uitwedstrijd tegen de combinatie Delft-Dordrecht en sloten deze partij met winst af. De cubs, junioren en colts waren op trip in Engeland.

De heren senioren 1 moesten uit komen tegen de Bassets uit Sassenheim. Beide ploegen starten gedreven aan de wedstrijd. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Na een gewonnen line out in het 22 meter gebied van de Bassets kon Luke Willams de bal doorgeven aan Joey Luitwieler waardoor deze de eerste try kon scoren onder de palen. Jackson Frawley benutte de conversie. De Bassets hervatten de wedstrijd met een goed geplaatste kick en door een fout van Oemoemenoe konden ze een penalty verzilveren (7-3). Na 20 minuten spelen wisten de voorwaartsen van Oem goed werk te leveren en kwamen de volgende punten op het score bord. Slechts een kleine 10 minuten later wisten de Bassets vanuit de line out een try te scoren (14-8). Nadat de driekwarten een goede aanval hadden opgezet en flink wat meters terreinwinst hadden geboekt konden de de voorwaartsen van Oemoemenoe de aanval afronden. De laatste try in de eerste helft werd gescoord middels een goed geplaatste kick waardoor Leroy Kersten de try kon scoren. Ruststand 26-8. In de tweede helft wist de scrumhalf, Deniel van der Waal door de defensie van de Bassets heen te breken. Daarop volgend scoorden de Bassets met een mooie voorwaartsen try. Beide teams scoorden nog 1 try, de eindzege en daarmee ook de hoogste behaalde plaats ooit door de Zeeuwse club, de vierde plaats in de ere klasse, blijft gehandhaafd. De dames speelden in Dordrecht tegen de combinatie Dordrecht- Delft. Ze speelden een goede eerste helft maar de tegenstander wist al in het begin een gaatje in de verdediging te vinden waardoor ze met 5-0 achterstand de tweede helft in gingen. De dames moesten er een schep bovenop doen om het goede spel ook af te ronden met een try. Dordrecht kwam niet meer door de verdediging heen. Door zeer goed voorwaartsen werk, kon Romy Ebing de eerste try scoren. De conversie werd niet benut. Na de hervatting werd de bal onderschept door Rosanne den Toonder die met een mooie run de tweede try scoorde, deze conversie werd wel benut. De dames kregen meer en meer vertrouwen in het eigen spel en mede door wederom zeer goed te verdedigen kon men de bal terug veroveren en wist Natalie van de Vreede de derde try te scoren, ook deze try werd door Noelle de Jong goed geconventeeerd. Dord/Delft gaf zich echter niet gewonnen en wist handig het feit te benutten dat ze met 1 meer speelden (19-10). In de laatste 10 minuten zette Oemoemenoe alles op alles om de winst te behouden, de tegenstander kwam niet langs de verdediging. Eindstand 10-19 voor de Zeeuwse ploeg. www.oemoemenoe.com [l]