Korte berichten

ZOUTELANDE
Fietstocht in groepsverband:
De commissie Welzijn Zoutelande organiseert op donderdag 24 mei een fietstocht in groepsverband van ca. 35 km voor vitale 60-plussers uit Zoutelande en omgeving. Start 13.30 uur bij dorpshuis 'de Soute Schakel'. Deelname gratis, onderweg koffiestop (kosten voor eigen rekening). Twijfel over doorgang: bel 06-43848377 of 0118-562494.

SINT LAURENS
Rommelroute:
Voor de derde keer wordt de rommelroute georganiseerd in Sint Laurens en Noordweg. Een rommelroute met mooie spullen waar vele bewoners hun zolders voor hebben opgeruimd. Deze rommelroute is zowel een feestje voor bezoekers als bewoners, dus kom gezellig zaterdag 19 mei van 9.00-14.00 uur rommelen.

MELISKERKE
Vergadering Dorpsraad:
Op 15 mei heeft een openbare vergadering plaats van de dorpsraad Meliskerke. Iedereen die belangstelling heeft is welkom hierbij aanwezig te zijn. Aanvang 19.30 uur in Dorpshuis Ons Huis, Burgemeester Adelaarstraat 26, Meliskerke.

DOMBURG
Zangavond:
Vrijdag 18 mei om 19.30 uur zal er een koor-en samenzangavond plaatsvinden in de PKN-kerk (Johanneskerk) te Domburg. Medewerking wordt verleend door gemengd koor De Lofstem uit Aagtekerke o.l.v. Jan Dekker. Deze avond zal er een appélwoord worden gesproken door dhr. J. Otte. Naast koorzang is er deze avond ook veel ruimte voor samenzang. Na afloop van deze avond is er ook nog gelegenheid om een kopje koffie te nuttigen. Deze avond (die uitgaat van de evangelisatiecommissie van de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke) zal er ook nog een collecte worden gehouden die bestemd is voor de PKN-kerk (Johanneskerk). De toegang is gratis.

MIDDELBURG
Thema-avonden:
Vanaf vrijdag 18 mei worden er door het Lectorium Rosicrucianum drie thema-avonden verzorgd met als titel 'Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood'. De thema-avonden kunnen onafhankelijk van elkaar bijgewoond worden en sluiten aan bij het gratis online-programma 'Mysteriën van geboorte, leven en dood' op www.spiritueleteksten.nl De thema-avonden zijn op vrijdag 18 mei, 1 juni en 15 juni en beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: ZB Middelburg, Openbare bibliotheek, Kousteensedijk 7, Middelburg. Informatie: http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom.
Pinksterpraise: U bent van harte welkom op de gezamenlijke Pinksterpraise van de "Gasthuiskerk" en "Ontmoetingskerk" te Middelburg. Maandag 21 mei, aanvang 9:30 uur, in de Ontmoetingskerk te Middelburg. Meditatie: de heer Jo Bimmel. Medewerking: kerkkoor Sion (Moluks Evangelische Kerk). Bij de uitgang wordt gecollecteerd.
Longpunt: Het Longpunt is de ontmoetingsplek die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, hun omgeving, zorgverleners en belangstellenden. Donderdagmiddag 24 mei wordt er in Middelburg een Longpunt georganiseerd. Programma: Adembenemende prikkels", gastsprekers mevr. A. de Blaaij, praktijkondersteuner zorggroep Periscaldes en mevr. D. Lorier, longverpleegkundige SVRZ 't Gasthuis, om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur, SVRZ 't Gasthuis Noordpoortplein 2, 4331 RN Middelburg. Gratis parkeren, aan de achterzijde( vraag om een uitrijkaart). Geen geurtjes tijdens deze bijeenkomst te gebruiken. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Meer info: www.zeeland.longfonds; zeeland@longpunt.longfonds.nl.
Crea Café: Samen met andere gezellig creatief bezig zijn en/of een kopje koffie drinken? Haken, breien, kaarten maken, tekenen, kleuren, kledingreparatie met de naaimachine, spelletjes doen, advies krijgen en vaardigheden aanleren. Het Crea Café is open van 10.00-12.00 uur op de volgende data: 22 mei, 12 juni en 26 juni. Het Crea Café is een inloopochtend; kinderen zijn ook welkom. Kom eens langs bij het Leger des Heils aan Het Zwin 1 in Middelburg. Meer info: 0118-614877 / 06-51217659, korps.walcheren@legerdesheils.nl.
Repair Café Middelburg bijeenkomst: Repair Café Middelburg houdt een bijeenkomst op donderdagavond 17 mei. Wij kunnen nu ook uw smartphone/tablet repareren. U bent ook weer welkom met uw andere kapotte spullen of bij de ervaren coupeuses. Dit alles tegen materiaalkostprijs! Een donatie is natuurlijk altijd welkom! Kom vrijblijvend langs van 19.00 tot 22.00 bij Bowling en Partycentrum De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. [l]