Pinksterconcert Slagwerkgroep en Brassband OKK

WESTKAPELLE - Op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei, geven de slagwerkgroep en de brassband van muziekvereniging OKK uit Westkapelle samen een concert in zaal Westkapelle Herrijst. Het concert begint om 11.00 uur.

Kees Nijsse heeft een bijzonder werk gecomponeerd voor de slagwerkgroep met zang en gesproken woord. Sopraan Kasia van Belzen-Grochla zal de zangstem voor haar rekening nemen. De titel van het nummer is “Over and over again” en begint als volgt: Telkens weer valt de mensheid terug in oude fouten. We voeren oorlogen, corruptie is niet uit te bannen, er wordt door de overheid en de industrie gespeeld met onze gezondheid.

Conflicten omtrent religie en machtswellust zijn nog steeds actueel, evenals hongersnood. Er wordt daardoor veel geleden op onze aarde. Leed dat onnodig, maar blijkbaar niet te vermijden is. Zoals het leed van een moeder die haar zoon in een zinloze oorlog zag sneuvelen.

De brassband heeft weer een afwisselend programma ingestudeerd met marsmuziek, muziek uit “Grease” (met onder anderen Summer Nights and Greased Lightnin’) en het prachtige Born Free uit “Elza de Leeuwin”.

Verder nog de klassieke overture “The Pirates of Penzance” en u kunt nog meezingen met Festliches OKK. [l]