De Strange Doek met hoofdkussen. Het kussen kan aan de achterkant van de handdoek bevestigd worden.
De Strange Doek met hoofdkussen. Het kussen kan aan de achterkant van de handdoek bevestigd worden. Foto: Bram Kleine

Unieke Zeeuwse strandlaken

MIDDELBURG - De Strange Doek is het product van een van de Studentcompanies aan de HZ University of Applied Sciences. De Studentcompanies worden opgericht in het 2de jaar van verschillende opleidingen aan de HZ. Deze kleinschalige ondernemingen zijn verplicht binnen de opleidingen en zijn bedoeld om de studenten meer bij te brengen over het ondernemerschap.

Je zet 8 verschillende mensen bij elkaar met kennis uit verschillende vakgebieden en je hebt de perfecte formule voor een goed nieuw product en bedrijf. Klinkt als een goed idee toch? Vaak valt de realiteit toch een beetje tegen. Na dagenlang brainstormen over een simpele ergernis in de wereld die verholpen kan worden was het moment eindelijk daar! Een uniek strandlaken die wordt geleverd met een opblaasbaar hoofdkussen.

Wereldoplossing
De handdoek is geen life-changing product maar eerder een leuk hebbedingetje. waar je lange tijd plezier van zal hebben. Natuurlijk is het riskant om als ondernemer een seizoensgebonden product te verzinnen in het nogal wisselvallige Nederland. Toch is de handdoek niet alleen ontworpen voor de toerist. Vaak is het leuk om iets unieks te kopen wanneer je op vakantie bent in Zeeland, maar de handdoek kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden aan het zwembad. Een plek waar je meestal toch wat onhandiger ligt dan op het strand. De handdoek is geproduceerd in samenwerking met Orionis Walcheren. De HZ studenten gaan wel vaker een samenwerkingsverband aan met Orionis Walcheren en beide partijen ervaren de samenwerking vaak als een succes. Zowel de HZ University of Applied Sciences als Orionis vindt het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een eerlijke kans krijgen.

De handdoek
De handdoek is een eenmalige editie en is nergens anders verkrijgbaar. De voorraad is gelimiteerd en er zijn dus maar een beperkt aantal stuks verkrijgbaar. Wilt u eigenaar worden van een unieke Zeeuwse handdoek met comfortabel kussen, dan is dit uw kans. Meer informatie op de Facebookpagina van Strange Doek, of mailen naar Strangedoek@gmail.com[l]

De Strange Doek met hoofdkussen. Het kussen kan aan de achterkant van de handdoek bevestigd worden.