vlnr Floortje Goedhart, Emma Kuijpers en Gideon Nieuwenhuijse.
vlnr Floortje Goedhart, Emma Kuijpers en Gideon Nieuwenhuijse. Anne-Marie Mol

Zeeuwse skeelerjeugd pakt prijzen in Oudewater

MIDDELBURG - Op de avond voor Hemelvaart stond een rijtje Zeeuwse skeeleraars van SSC de Poel in de file naar Oudewater. Voor de eerste JB-cup van dit seizoen met mooi skeelerweer neem je die files (heen) dan maar op de koop toe.

Bij de aspiranten waren er een drietal kinderen van SSC de Poel die voor de eerste keer mee deden; Emma Kuijpers uit Souburg (Kadetten) en Jarno Walhout uit Borsele en Roos Weststrate uit Oud-Sabbinge (beiden Pupillen 1).
Lieke van Rijs uit Kapelle is inmiddels al een ervaren rot in Oudewater; zij mocht de sprint openen voor de Pupillen 4 en zette een scherpe tijd neer waar Rosan Oosterlaken, die op haar thuisbaan reed, niet aan kon tippen. Omdat Lieke ook de inline met ruime voorsprong won mocht zij op de hoogste trede van het podium vandaag.
Rick Zuijdwegt uit Krabbendijke heeft afgelopen winter flink getraind en veel bijgeleerd. Hij moest vandaag nog wel zijn meerdere erkennen in Stig van Zuilen ut Oudewater maar rijdt stukken beter dan vorig jaar!
Roos Weststrate uit Oud-Sabbinge is nog een “newbie” in het skeeleren maar ze wilde toch erg graag op het podium. Ook clubgenote Veerle van der Vlugt uit Bergen op Zoom had haar zinnen daarop gezet. Beide dames maakten er bij de Aspiranten P1 een spannende strijd van. Roos won de 50 meter sprint in 9.75, net voor Veerle die daar 9.93 voor nodig had. Veerle nam revanche bij de inline door daar weer voor Roos te eindigen. Uiteindelijk was het goud vandaag voor Roos en mocht het zilver mee met Veerle naar Bergen op Zoom.
Jarno Walhout uit Borsele is ook nog maar net begonnen met skeeleren maar hij heeft er enorm veel plezier in en leert snel. Voor de 50 meter sprint had hij 9.26 sec nodig en reed daarmee naar de derde tijd. Door een goede inline en marathon won hij ook de eerste prijs bij de aspiranten P1.
Emma Kuijpers uit Souburg reed vandaag ook haar eerste wedstrijd. En Emma liet zien dat ze daar eigenlijk toch wel te lang mee gewacht heeft; ze reed meteen de beste tijd van de aspiranten op de 50 meter, 8.77 sec! Clubgenote Floortje Goedhart uit Kapelle had daar iets meer voor nodig, 9.61 sec maar dat was voor Floortje wel een verbetering van haar PR met ruim 2,5 seconden! Beide dames reden het vuur uit hun skeelers bij de inline en de estafette en haalden eveneens het podium. Emma werd eerste en Floortje tweede bij de meisjes Kadetten.
Gideon Nieuwenhuijse uit Wemeldinge heeft vorig jaar ook al meegedaan aan de competitie in Oudewater en wist zijn PR met een halve seconde te verbeteren naar 8.92 sec. Dit was echter ruim voldoende om de kop te nemen voor Jelmer de Winter uit Montfoort. Bij de inline en de estafette wist Gideon zijn koppositie vast te houden dus ook het goud bij de jongens kadetten mocht mee naar Zeeland.
Ook bij de dames P1 waren er twee Zeeuwen die de eer hoog hielden; Hendrika de Kok uit Colijnsplaat verbeterde haar PR op de volle ronde naar 23.07 sec; dat is bijna 2.5 seconden sneller dan vorig jaar. Clubgenote Nynke van Rijs uit Kapelle had 23.95 sec nodig; dat was voor Nynke toch ook een mooie verbetering van haar PR met bijna 1,5 sec. Omdat Hendrika alle onderdelen won en Nynke zowel op de inline als op de marathon tweede werd mocht Hendrika de gouden medaille meenemen, Nynke de zilveren en het brons was voor Nienke Oosterlaken uit Oudewater.
William van den Bosse uit Borsele had een slechte dag, een zware poule, een zere enkel en een slechte sprint. Maar niet getreurd; hij reed een nette inline en heeft in de 40 ronden marathon (ondanks die enkel) hartstikke fijn gereden. Lekker getraind voor de sponsortocht voor Kika komende zaterdag. En met een vijfde plaats heeft hij toch goed gepresteerd!
Remke van Rijs uit Kapelle begon bij de dames Kadetten uitstekend. Een uitstekende sprint; met 23.03 sec een volle seconde van haar PR af en goed voor een eerste plek. Een tactisch sterk gereden inline waarbij ze eveneens de eerste plek haalde maar ze stortte volledig in op de marathon. Jammer van die eerste plek maar gelukkig was het zilver nog voor Remke, achter Pien van der Linden uit Puttershoek en voor Denise van Vuuren uit Benschop.

Info
Wil jij onze skeelerjeugd ook een keer in actie zien of zelfs een keertje (gratis) mee doen? Ze skeeleren elke maandag van 18:45 tot 20 uur op de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes en elke woensdag van 18.30-20.00 uur in de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg. [l]

vlnr Floortje Goedhart, Emma Kuijpers en Gideon Nieuwenhuijse