Stormvogels moet kampioensfeest nog even uitstellen

MIDDELBURG - Zaterdag trad Stormvogels 1 aan in Kloetinge tegen Blauw Wit 1. Het was de eerste kans om het kampioenschap binnen te slepen.

Onder het toeziend oog van vele toeschouwers uit Westkapelle werd er echter met 15-14 verloren, waardoor het kampioenschap nog geen feit is.

Spannend duel

Stormvogels begon onrustig aan het duel en het lukte niet om het eigen spelletje te spelen.

Blauw Wit had daarnaast ook geen zin om aan het feestje mee te werken, waardoor het een spannend duel werd.

Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en zo was het verschil in de eerste helft nooit groter dan twee punten.

De ruststand was uiteindelijk 9-8 in het voordeel van de thuisploeg.

Tweede helft

Aan het begin van de tweede helft scoorden beide ploegen één keer, waarna Niek Peene met een zware blessure het veld moest verlaten.

Dat was al een domper, maar Blauw Wit vergrootte ook nog eens de voorsprong naar drie punten: 12-9.

Stormvogels moest zich terug knokken en deed dat ook.

Wilskracht

Op wilskracht werd het 12-12, waardoor het duel weer opnieuw kon beginnen.

Zowel Stormvogels als Blauw Wit wisten daarna lastig de korf te vinden, waardoor het één minuut voor tijd 14-14 stond.

De thuisploeg was uiteindelijk de gelukkige, doordat het nog een keer scoorde en er met de winst vandoor ging: 15-14.

Teleurstelling

Een teleurstelling voor Stormvogels 1, maar er volgen nog twee kansen om het kampioenschap binnen te slepen.

Zaterdag 26 mei is de eerst volgende mogelijkheid.

Op eigen veld is dan Zaamslag 1 de tegenstander.

Het duel begint om 15:30 uur. [l]