Damesteam Oemoemenoe op trip in Engeland.
Damesteam Oemoemenoe op trip in Engeland. Onbekend

Reünie rugby damesteam EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Zaterdag 19 mei is het voor het eerst in haar geschiedenis dat E.Z.R.C Oemoemenoe een reünie voor de dames organiseert.

De reünie start met een festiviteit voor het team welke voor het eerst in haar geschiedenis deelnam aan de competitie. Bij de allereerste opzet van het damesteam waren er onvoldoende dames. Bij de tweede poging lukte het wel om een volledig damesteam op de been te brengen ondanks het feit dat er nog geen erkenning was voor het spelen van rugby door vrouwen en er dus ook nog geen competitie werd georganiseerd. De wedstrijden welke gespeeld werden, werden door de dames zelf geregeld met andere startende teams in het land.
Nadat de dames erkend waren door de rugbybond lieten de Zeeuwse dames zien dat ze een goede pot rugby konden spelen. Onder leiding van trainer/coach Peter Kruijk behaalde de dames in 1982 de landstitel, werden eerste op het nationaal dames toernooi en werden als klap op de vuurpijl eerste bij het landelijk sevens toernooi. Een prestatie welke door nog geen ander damesteam is geëvenaard. Oud-trainer/coach Peter Kruijk is met zijn vrouw, Renske Kruijk geëmigreerd naar Canada maar het echtpaar komt speciaal voor deze gelegenheid naar Middelburg.

Herinneringen
Ook was Oemoemenoe de eerste club in Nederland welke een meisjesteam, de fillies, had opgericht. In de daaropvolgende jaren heeft het damesteam vele up en downs gekend. Komende zaterdag is er tijd om elkaar weer eens te ontmoeten en zullen alle herinneringen, foto’s en prijzen de revue passeren.
Oemoemenoe heeft nog niet alle oud leden kunnen bereiken en is dan ook nog op zoek naar dames die rugby hebben gespeeld. Voor alle oud rugbyers en de huidige selectie is het clubhuis vanaf 19.00 uur open.
Voor meer informatie, aanmelden graag een email sturen naar secretariaat@oemoemenoe.com. [l]

Damesteam Oemoemenoe op trip in Engeland.