Cas Zwemer en Charlotte de Pagter openen binnenkort Zeeuwse Streken in Middelburg. ARCHIEFFOTO
Cas Zwemer en Charlotte de Pagter openen binnenkort Zeeuwse Streken in Middelburg. ARCHIEFFOTO Foto: Zeeuws Mosselhuis

Nog even wachten op Zeeuwse Streken

MIDDELBURG - In 'Kroegpraat' tekenen Rob van Hese en Edwin Mijnsbergen wekelijks de horecageschiedenis van de twee gemeenten op: een kroegbaas die met de noorderzon is vertrokken, ontroerende liefdesverhalen en vanzelfsprekend de sterke verhalen. Het komt allemaal voorbij. Deze week: Zeeuwse Streken.

DOOR ROB VAN HESE

In mei 2011 opent Cas Zwemer restaurant SaSu aan de Lange Geere in Middelburg. Hij stopt twee jaar later. De zaak wordt opgevolgd door Mamma’s Lekkernijen. In 2014 vestigt Deliciousss zich in het pand. Zwemer en Charlotte de Pagter openen in 2014 het Zeeuws Mosselhuis aan de Zuidstraat in Westkapelle. Culinair specialist Nadia Berkelder schrijft op 11 september van dat jaar het volgende in de PZC: “Het Zeeuws Mosselhuis verwacht je in Philippine of in Bruinisse, maar niet direct in Westkapelle. De naam is een beetje bedrieglijk, want je kunt wel degelijk andere dingen dan mosselen eten in het Zeeuws Mosselhuis waar Cas Zwemer de plak als nooit tevoren zwaait.”


Batavia

Op een gure dag in 2014 of 2015 heb ik een bezoekje gebracht aan Cas en Charlotte. Ik dronk er een aantal speciale biertjes, naar ik meen van het merk Diamant. Ik kan natuurlijk mis zijn, want ik had al een beetje de hoogte. Die dag was ik in het Kasteel van Batavia geweest in het kader van ‘Oe Tooier Oe Mooier’ dat werd gepresenteerd door Jordy Conté.


Uitdaging

Enfin, in mei 2009 openden Bernd en Roderick Pannen en Koeken in het pand aan de Zuidstraat waar in Cas en Charlotte in 2014 in trokken. Het tweetal krijgt binnenkort een nieuwe uitdaging, want in juni van dit jaar openen ze restaurant Zeeuwse Streken aan de Gravenstraat in Middelburg.

Website Wij Zijn De Stad maakte daar in mei melding van. “Mensen die het Mosselhuis volgen hadden natuurlijk al gelezen over een nieuw avontuur in Middelburg. Op de foto´s zien we naast Cas overigens niet Charlotte, maar Ingrid Gerritsen, de stief- en schoonmoeder van het stel. Als familie help je elkaar. Da’s logisch”, schreef Edwin Mijnsbergen onder een fotootje.

Ik kan eigenlijk niet wachten tot de nieuwe zaak van Cas en Charlotte opent. Ik zal moeten wachten totdat restaurant Zeeuwse Streken met veel vlagvertoon zal worden geopend.

Meer lezen? Zie www.middelburgdronk.nl en www.veeredronk.nl.[l]