Korte berichten

Korte berichten

MIDDELBURG
Welkom in het Koffiehuis:
Vrijdag 25 mei hebben we een extra invulling van Het Koffiehuis. Naast de gezelligheid onder het genot van een kopje koffie gaan we met elkaar bloemschikken. Mogelijk ontmoeten we u daar voor de eerste keer. Van 9.30 uur tot 11.30 uur staan we voor u klaar. Oosterscheldestraat 1.
Officiële opening De Inloop: De Inloop Middelburg is een sociale, laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen die graag o.a. met elkaar koffie willen drinken, gezellig samenzijn, praatje maken en eventueel deel willen nemen aan de aangeboden workshops en activiteiten. De Inloop s een initiatief van geestelijke gezondheidszorg organisatie Zeeuwse Gronden en zal 22 mei officieel van start gaan. We willen u van harte uitnodigen om dit middels een hapje en drankje feestelijk met ons te vieren op donderdag 17 mei vanaf 14 uur. Adres: Simpelhuisstraat 14.
Orgelconcert: Op dinsdag 29 mei geeft de bekende Duitse organist Josef Miltschitzky een orgelconcert op het beroemde De Rijckere orgel van de Oostkerk te Middelburg. Het programma vermeldt voornamelijk werken uit de barok, met composities van Lübeck, Scheidt, Krieger, Pachelbel en Bach. Aanvang 20.00 uur.
Rondleiding Park Toorenvliedt: Wat is er te zien in het park van buitenplaats Toorenvliedt in Middelburg? Het gebouw dateert uit 1726. Het park, in de Engelse landschapsstijl van eind 18de eeuw, is wat natuur- en cultuurwaarde betreft van groot belang. In 2013/2014 zijn ingrijpende aanpassingen uitgevoerd en nu is belendend "Rittenburg", de nieuwe woonwijk in een ver stadium van wording. Het natuurlijke van het park herstelt zich alweer; dat gaat zo in de natuur. En de cultuur? Wat is er in die bijna 300 jaar gebeurd? U kunt het zelf beleven samen met een natuurgids van IVN Walcheren die u veel kan vertellen over de natuur, de historie en de ontwikkelingen in het park. De wandelingen vinden plaats op de volgende zaterdagen: 26 mei, 23 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september en 13 oktober. Het is mogelijk dat ook Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke wordt bezocht. Vertrek om 13.30 uur vanaf de vernieuwde hoofdingang van het park, Koudekerkseweg nabij de sculptuur van een buffalo-voertuig; duur + 1½ tot 2 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

VEERE
Koffieconcert: Muziekvereniging Veere's Genoegen uit Veere houdt zondagochtend 27 mei een koffieconcert in haar clubgebouw Het Akkoord aan de Oudestraat 9 in Veere. Het publiek kan genieten van een optreden van het fanfareorkest onder leiding van dirigent Thomas Bruijns. Het programma is erg gevarieerd van swing tot enkele prachtige concertwerken. Het koffieconcert begint om 11.30u en uiteraard staat er een bakje koffie klaar. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl. [l]