Riemens en Dijkers meest verrassende poulewinnaars voorrondes ABM ICT Cup Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Bij Tafeltennisvereniging Arnemuiden zijn de voorrondes van de ABM ICT-Cup gespeeld. De eerste vier spelers van elke poule wisten zich te plaatsen voor de vervolgrondes op de vrijdagen 25 mei en 1 juni.

In poule A vond gelijk een regelrechte sensatie plaats. Jan Steijn leek op voorhand de torenhoge favoriet voor de titel, maar hij verloor zijn tweede wedstrijd met 11-9 in de vijfde game van Marc Riemens. Tegen Max Vleugel van de thuisspelende vereniging Arnemuiden wist Steijn zelfs geen game te pakken. Riemens speelde de avond van zijn leven en trok ook tegen Max Vleugel in vijf games aan het langste eind waarmee hij de poulewinst pakte.

In poule B bleven de favorieten Victor des Granges (Tanaka) en Herbert Keijman(Yerseke) de eerste vijf wedstrijden ongeslagen. In het laatste onderlinge duel wist Keijman met 3-1 te winnen, waarmee hij de poule op zijn naam schreef. Als best of the rest – hij verloor van Victor met 12-10 in de laatste game – werd Erik Schuurman derde.

In poule C leek Hoofdklasser Wilmer Jacobs op een overwinning af te stevenen, maar verkeek hij zich in de laatste wedstrijd op Mika Baert met 15-13 in de vijfde game. Baert werd op zijn beurt weer eenvoudig opzij gezet door Marc Maas van Sar, die van Wilmer Jacobs had verloren. Nadat de games geteld waren bleek Marc Maas eerste, voor Wilmer Jacobs en Mika Baert.

In Poule D maakte Jordin Heijens zijn favorietenrol meer dan waar, want hij verloor geen enkele game. De tweede plaats werd een prooi voor mede-toernooileider Adrian Slabbekoorn. De strijd om de derde plaats tussen Thijs Vleugel en Francois Baert werd met 3-1 beslist in het voordeel van de speler van Arnemuiden.

In Poule E moest de als eerste geplaatste Rene Lauwerijssen moest deze avond nog niet echt aan de bak en had alleen tegen Antonis Riedijk van Yerseke vijf games nodig. Riedijk moest ook met 11-9 in de vijfde game het onderspit delven tegen Arnold de Gier en zo waren plek twee en drie ook verdeeld.

In poule F werd het een stuk spannender wie er doorging. Niet voor Jurian de Kraker, want die moest alleen tegen Jan Willem Adriaanse van TTC Middelburg vol aan de bak (11-9 in de vijfde game) en werd ongeslagen eerste. De tweede plaats werd verrassend gepakt door Kees de Rooij, die naast De Kraker alleen de winst aan Julia Janssen van Tanaka moest laten. Omdat Adriaanse verrassend van de lager geklasseerde Bas Steijn verloor, kwamen zowel Dijkers, Janssen als Adriaanse op drie winstpartijen uit. Op onderling resultaat werd Adriaanse derde, Dijkers vierde en Janssen vijfde.

In poule G maakte de winnaar van vorig jaar, Emiel de Rijke, zijn favorietenrol waar. Hoewel hij af en toe een game liet liggen, bleef hij met zes gewonnen wedstrijden eerste in de poule De tweede plaats werd opgeeist door Dion Meesters (ODT), die alleen van De Rijke en Wilbert Poppe verloor. Op onderling resultaat werden Izak Heijboer en Poppe derde en vierde

n poule H was voormalig winnaar Roald Vos van Hotak de gedoodverfde favoriet. Deze avond maakte hij de favorietenrol echter niet waar, want hij verloor zowel van zijn clubgenoot Sophie Dijkers, als van Wouter De Heide (ODT). Dijkers verloor alleen van Sybren Maas (SAR) en werd eerste in zijn poule, voor De Heide, Vos en Maas.

De halve finales worden in vier achtkampen gespeeld op de vrijdagen 25 mei en 1 juni. De eerste vier spelers van elke achtkamp plaatsen zich voor de finaledag op zaterdag 9 juni. [l]