Zeeland in Beweging Challenge Day

VROUWENPOLDER - Op 26 mei zal voor het derde jaar de Zeeland In Beweging Challenge-Day plaatsvinden!

Deelnemers aan de Zeeland In Beweging Challenge lopen er hun finale. Zij hebben afgelopen 20 weken samen gewandeld om aan de gezondheid te werken, elke week met een begeleider van verschillende zorgprofessionals. Dit om persoonlijke gezondheidsdoelen te kunnen halen, en om een bepaalde afstand te kunnen wandelen.

Eerdere edities van de Zeeland In Beweging Challenge hebben aangetoond dat dit een zeer effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van fitheid. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.

De kracht van deze Challenge is de gezamenlijke aanpak tussen zorgverleners, sport- en beweegaanbieders en patiënten. De zorg vindt niet alleen maar in de spreekkamer plaats, maar zorgverleners gaan daadwerkelijk wandelen met hun patiënten. Zo brengen we beweging in de praktijk. Onderzoek tijdens onze eerdere edities toonde aan dat wandelen een uitstekende vorm van behandelen is. Deelnemers werden door de 20-weekse interventie zowel fysiek als mentaal veel gezonder.

Op 16 mei zijn alle persoonlijke gezondheidsdoelen getest en gemeten, en op 26 mei sluiten we dit op de finaledag af door met de deelnemers de afstand, waarvoor getraind, te gaan wandelen. Deze finaledag vindt plaats op een prachtige locatie in Vrouwenpolder, vanaf 'Uitspanning Oranjezon' worden er verschillende afstanden gewandeld, namelijk 3 km, 5 km, 12 km, 21 km en 30 km.

Wie niet aan de Challenge heeft deelgenomen is ook van harte welkom om met ons mee te wandelen, het programma en de inschrijving kunt u vinden op onze website www.zeelandinbeweging.nl en via facebook.

Wandelt u mee? Door middel van uw inschrijving steunt u onze challenge! Ook nieuwsgierig naar deze Challenge? Sla dan een bezoek aan deze dag niet over! [l]