zakjes bloemzaad
zakjes bloemzaad tom lievense

PvdA/GroenLinks Veere maakt zich sterk voor de wilde bij

VEERE - In Nederland dreigt de helft van alle soorten bijen te verdwijnen. Ze zijn naast honingbijen belangrijke bestuivers van wilde planten, fruit en akkergewassen, maar vinden te weinig bloeiende planten en nestelplekken. Ook in de gemeente Veere willen we zorgen voor behoud en bescherming van de bijen.

De fractie PvdA/GroenLinks Veere heeft tijdens de gemeenteraads-campagne een zakje bijen-bloemenzaad aangehecht aan de verkiezingsfolder. Deze folder werd in maart j.l. verspreid in alle kernen.
Wij hechten grote waarde aan het behoud en beschermen van de wilde bijenstand. Om extra aandacht te vragen voor de achteruitgang van de bijen en insecten willen wij, PvdA/Groenlinks , het bijen-vriendelijk bloemenzaad uitstrooien op een stuk braakliggende grond op het terrein van het landgoed Buiten-Pekelynge in Oostkapelle. Deze uitzaai-actie vindt plaats op donderdag 24 mei om 13.00 uur in aanwezigheid van een van de eigenaren dhr. Krijn Jan Coppoolse. Belangstellende zijn van harte welkom. [l]

zakjes bloemzaad