een obstakel in de qui-vive spektakelrun
een obstakel in de qui-vive spektakelrun koen de vries

Pleijte en Engels op herhaling in ZLM/Don Stadsloop

MIDDELBURG - Tim Pleijte en Anjolie Engels gingen vrijdagavond in Middelburg op herhaling in de ZLM/Don Stadsloop.

De leden van de Walcherse atletiekververeniging Dynamica waren het snelst in de achttiende editie van de wedstrijd over drie ronden door het hart van Middelburg. Pleijte, die de edities van 2010, 2011, 2012, 2013, 2015 en 2016 al op zijn naam schreef, deed 23 minuten en 2 seconden over de 7,5 kilometer. Engels, winnares in 2010, 2012, 2013 en 2014, noteerde een tijd van 27 minuten en 18 seconden.
Pleijte ondervond in de sterkbezette wedstrijd verrassend veel tegenstand van zijn clubgenoot Ronnie Overgaauw. De inwoner van Zoutelande kon lang aanhaken en moest op de streep slechts 14 seconden toegeven. Derde werd Patrick de Vos uit Kattendijke, voor Middelburger Erwin Harmes en Ralph Wiessner uit Vlissingen.
Anjolie Engels ondervond minder tegenstand. Ze hield Monique Verschuure uit Yerseke (27.52) en Carolien van de Kreeke uit Serooskerke (27.53) ruim achter zich. Bij de mannenteams was het kwartet van Brasserie BLVD net iets sneller dan Gonzalez Podologie. Het verschil was slechts drie seconden. Derde werd Lopers Company Goes. Bij de vrouwen won Koole Sport, voor Runderground Ladys First en Dynamica Dames. Dit jaar kwamen meer dan 400 senioren aan de start van de ZLM/Don Stadsloop.
De jeugd was met bijna 200 deelnemers goed vertegenwoordigd in de loop over 2 kilometer, dit jaar de Qui-Vive Spektakelrun genaamd. Op het parkoers waren vijf hindernissen geplaatst in de vorm van springkussens. Julius Schletterer, zoon van drievoudig Kustmarathonwinnaar Sebastiƫn Schletterer, won de wedstrijd in 9 minuten en 43 seconden. Tweede werd Ezra Boogaard (9.47) en Ivar Engels werd derde in 10.17. Bij de meisjes stond er geen maat op Kyra van de Voorde. Zij werd met 10.19 vierde overall. Yasmine de Kraker finishte als tweede meisje in 11.38 en Femke Maranus werd in dezelfde tijd derde. [l]

een obstakel in de qui-vive spektakelrun