Afbeelding
Foto: Mieke Wijnen

Toekomstbestendig Middelburg

Deze week begint het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Middelburg. De vier wethouders en ik kijken ernaar uit om de komende vier jaar voor u aan de slag te gaan. Het werkprogramma ‘Toekomstbestendig Middelburg’ bevat plannen die de LPM, CDA, VVD en SGP zijn overeengekomen. Grote opgaven zijn onder meer: een structureel duurzaam evenwicht in onze gemeentebegroting en ambities op het gebied van participatie, omgevingsvisie, sociaal domein en duurzaamheid. Er zijn genoeg uitdagingen. Snel samen aan de slag!
Nieuwe wethouders betekent ook afscheid van vertrouwde gezichten. We gaan van vijf naar vier wethouders en de ChristenUnie en PvdA maken geen deel meer uit van het college. Daarom hebben we wethouders Saskia Szarafinski en Arjan Beekman uitgezwaaid. Zij keren niet terug in de gemeentepolitiek. Ik heb hen persoonlijk toegesproken en via deze weg wil ik hen nogmaals danken voor hun tomeloze inzet, constructieve bijdragen en prettige samenwerking. Ik zal jullie missen!

Op zulke momenten merk ik hoe belangrijk het is dat een burgemeester een stabiele factor is. Want sinds mijn aantreden in 2012 is dit mijn derde college. In vergaderingen kan ik ontwikkelingen in een historische context zetten. Omdat ik geen politieke pet op heb, kan ik makkelijker verder kijken dan de komende vier jaar. Ik ga met deze enthousiaste ploeg aan de slag, voor u en onze prachtige gemeente! Wilt u meepraten? Neem dan vooral contact op.


Reageren? Mail naar
benw@middelburg.nl. [l]