De gaande en komende man. Evert Heringa (rechts) overhandigt Hans van Poll een cadeaubon voor zijn vele werk voor het project Schuldhulpmaatje.
De gaande en komende man. Evert Heringa (rechts) overhandigt Hans van Poll een cadeaubon voor zijn vele werk voor het project Schuldhulpmaatje. Peter Vrancken

Afscheid Hans van de Poll van project Schuldhulpmaatje

MIDDELBURG - Voorzitter Hans van Poll heeft vorige week donderdag in het parochiehuis van de H.H. Petrus- en Pauluskerk in Middelburg afscheid genomen van het Middelburgse project Schuldhulpmaatje, dat onder zijn bezielende leiding twee jaar geleden werd opgericht.

Hans van Poll is er de man niet naar om zo maar beslissingen te nemen. Dus had hij diep nagedacht over zijn positie als voorzitter van het Middelburgse project, toen hij aankondigde na vijftien jaar afscheid te nemen van Caritas binnen de H. Maria Parochie Walcheren. "Dat moet samengaan, loskoppeling was geen optie", benadrukte Van Poll in zijn slotwoorden.
Terugblikkend op het project was Van Poll tevreden. "Ik heb het gevoel, dat we een eind zijn opgeschoten. Als ik kijk wat we met z’n allen voor elkaar hebben gebokst, is dat niet mis.
Ik vond het een voorrecht om op dit terrein bezig te zijn en ook een voorrecht om met jullie samen te werken", voegde hij er aan toe.

Opvolging
Evert Heringa volgt Van Poll op en mocht de scheidend voorzitter ook toespreken. Hij roemde met name de enorme toewijding, waarmee Hans van Poll zijn werkzaamheden voor het project verrichtte. Een fraaie bos bloemen en een cadeaubon vergezelden de vele woorden van dank. [l]