Dag van de Landbouw Meliskerke 2018

MELISKERKE - Meliskerke is van ouds een landbouwgemeente en nog steeds staat het devies van het dorp ermee in verband: ‘Smaakmaker van Walcheren’. Daarbij past de trots op de agrariërs die een levendig onderdeel van het dorpsleven zijn.

Daarom heeft de Dorpsraad Meliskerke in samenwerking met de agrarische bedrijven besloten de Dag van de Landbouw te houden. De dag vindt plaats op zaterdag 16 juni van 11.00-16.00 uur. Op die dag zetten vijf agrarische bedrijven in Meliskerke hun deuren open voor bezoekers om een kijkje in de keuken te nemen. De eigenaren van de bedrijven geven die dag zelf een rondleiding waarbij veel informatie over hun werk wordt gedeeld. Tegelijkertijd zijn op veel bedrijven stands aanwezig van toeleveranciers, brancheorganisaties en betrokkenen bij de agrarische sector.

De deelnemende bedrijven zijn:

‘t Hof Meliskerke, Kaasboerweg 3: rit met paardenkar door de gewassen en zicht op het werk op de boerderij en genieten van de frieten.

Pluimveehouderij Wouters, Molenweg 1: hoe groeien kuikens tot leghennen? Open stal om 11.00-13.00-15.00 uur met rondleiding.

Maatschap Treur, Molenweg 7: biologische melkveehouderij . Rondleidingen waarbij informatie wordt gegeven over het hoe en wat van dit bedrijf.

IJsboerderij De Koehoorn, Mariekerke 13: koeien met melk en ijs als eindproduct. Hier is een boerenlunch te koop van 11.00 tot 13.00 uur.

Kaasboerderij Mariekerke, Mariekerke 24: schapen en koeien met kaas en veel anders als eindproduct. Deze dag ga je op pad met de boer. De ambachtelijke winkels Bakkerij Koppejan, Slagerij Wisse en Vitaminehoek “De Kragge” verwerken veel producten rechtstreeks van de agrariërs. De 3 smaakmakers zijn die dag te zien in het centrum van Meliskerke en zullen bezoekers de smaken daadwerkelijk laten ervaren door middel van een proeverij.

Burgemeester R.J. v.d. Zwaag zal om 11.00 uur acte de présance geven op ‘t Hof Meliskerke, Kaasboerweg 3. [l]