Noormannen kijkt omhoog, Rillandia doet stapje terug

WESTKAPELLE - Noormannen dat afgelopen zaterdag nog in het bezit kwam van een periodetitel, moest vandaag aantreden in Rilland, tegen Rillandia. Bij winst zou de volgende tegenstander wachten, namelijk Apollo'69. Rillandia zou bij een nederlaag degraderen en Noormannen zou bij winst op 9 juni moeten aantreden in S-Gravenpolder, om eventueel kans te maken op het derdeklasserschap.

Noormannen kende een goede start, want het was Dylan Maljers die voor de 0-1 zorgde. Noormannen kreeg nog diverse kansen om de voorsprong te vergroten, doch het duurde tot de 33e minuut, dat Noormannen uitliep naar de 0-2 en wederom was het Dylan Maljers die hiervoor zorgde. Met deze stand brak dan óók de rust aan. In de 2e helft kreeg de thuisclub diverse mogelijkheden en in de 73e minuut kwam de 1-2 op het scorebord. Na dit doelpunt, werden enige spelerswisselingen bij Noormannen toegepast en in blessuretijd zorgde invaller Ruben van Sluijs voor de 1-3. Rillandia degradeert en keert terug naar de 4e klasse. en Noormannen doet a.s. zaterdag een poging om het derdeklasserschap af te dwingen en Apollo'69 in S-Gravenpolder is de tegenstander.

Uitslagen overige seniorenteams
Noormannen 3-Oostkapelle 5 2-1
Noormannen DA 1-Nieuwdorp/Patrijzen DA 2 1-0

Zaterdag 9 juni

14.30 Apollo'69 1-Noormannen 1
Noormannen 2, 3 en DA1 nemen in Middelburg deel aan BBQ-Tournooi van MZVC.

Uitslagen jeugd
Zaterdag 2 juni

RCS JO15-2-Noormannen JO15-1 3-2
JO11-1-MZC'11 JO11-4 4-4

10.00 JO17-1-Vlissingen JO17-1

Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni: Weekend (met overnachting) voor de JO15-1 (Jeugdreisje).