overhandiging cheque aan Stichting Leergeld
overhandiging cheque aan Stichting Leergeld Jeroen van Oijen

€ 7500 voor Stichting Leergeld Walcheren

MIDDELBURG - De Lionsclub Middelburg heeft een cheque van €7500,- overhandigd aan Stichting Leergeld Walcheren.

Op 1 juni, de Landelijke Leergeld Dag en de Dag van het Kind, ontving Stichting Leergeld Walcheren uit handen van Leo Zuidweg, namens de Lionsclub Middelburg, een cheque van €7500,-. Dit prachtige bedrag is het resultaat van de Ei actie van de Lionsclub Middelburg, een actie die dit jaar voor de twaalfde keer gehouden werd. De opbrengst is elk jaar bestemd voor een goed doel. Het goede doel voor dit jaar is de Stichting Leergeld Walcheren.

De overhandiging vond plaats op de basisschool Het Element waar het docententeam benadrukte dat het voor hun leerlingen heel belangrijk is om te weten dat zij allemaal mee kunnen met het schoolreisje, ook diegenen waarvan de ouders het misschien niet zo breed hebben.

Stichting Leergeld Walcheren zal de gift van €7500 heel goed besteden. Zij zien dat steeds meer kinderen om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Die kinderen staan daardoor vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld maakt het mogelijk dat deze kinderen wel mee kunnen doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten.

De bijdrage door de Lionsclub Middelburg betekent meer mogelijkheden tot financiële ondersteuning voor kinderen in de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. [l]