Rhys Peters op weg naar de try line.
Rhys Peters op weg naar de try line. Kevin Scott

Oemoemenoe wordt zesde op NK sevens

MIDDELBURG - Oemoemenoe vertrok zondagmorgen vroeg naar Amsterdam om aldaar deel te nemen aan het Nederlands Sevens Kampioenschap. Er werd gespeeld in 4 poules, met een totaal aan 16 teams.

Oemoemenoe startte wat onwennig in de wedstrijd tegen Wageningen. Ondanks dat, wist Oemoemenoe driemaal te scoren, twee conversies waren raak. Bij een 24-0 voorsprong wist de tegenpartij ook te scoren, de laatste en vijfde try was voor Oemoemenoe. Eindstand 31-5.
De tweede wedstrijd was tegen Haarlem. Deze wedstrijd was met name in de eerste helft spannend. Beide teams scoorden twee tries maar Haarlem miste één conversie. In de tweede helft kwam Haarlem er echter niet meer aan te pas en scoorde Oemoemenoe nog drie tries en twee conversies. Eindstand 33-12.
De derde en laatste wedstrijd werd tegen Amstelveen gespeeld. De openingstry was wederom voor Oemoemenoe, de tweede try ook maar Haarlem wist met een mooie actie nog voor rust te scoren. In de tweede helft scoorde Haarlem niet meer en Oemoemenoe nog driemaal. Eindstand 31-7.
Oemoemenoe wist zich hierdoor te plaatsen in de cup poule waarbij de eerste wedstrijd tegen de Oysters werd gespeeld. Dit keer was de openingstry voor de tegenpartij maar voor rust scoorde Oemoemenoe de gelijkmaker, 7-7. In de tweede helft scoren beide ploegen twee tries maar ondanks het feit dat de conversie al genomen was, keurt de scheidsrechter de try van oemoemenoe af. Oemoemenoe geeft echter niet op maar de winst is voor de tegenpartij welke met één meer geconverteerde try doorgaan de wedstrijd winnenm eindstand 19-21.
Oemoemenoe gaat daarna verder in de plate poule waarbij de eerste wedstrijd ruimschoots van AAC wordt gewonnen met 31-14. De laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen de Dukes uit Den Bosch. Een zeer spannende wedstrijd waarbij door beide ploegen goed sevens wordt gespeeld. Bij rust staan de Dukes met 1 try meer voor, 12-17. Oemoemenoe weet echter goed uit te pakken en komt met 26-17 voor te staan voordat de Dukes de eerste try in de tweede helft weten te scoren, 26-22. Doordat de Dukes de laatste try scoren mogen zij de kick-off nemen waarbij ze Oemoemenoe zeer goed onder druk weten te zetten. Oemoemenoe weet de bal terug te veroveren maar door een miscommunicatie weten de Dukes te scoren in de allerlaatste minuut. De wedstrijd wordt nog hervat maar de Dukes schoppen de bal uit, eindstand 26-29. Oemoemenoe wordt hierdoor zesde op het Nederlands kampioenschap met 6 gespeelde wedstrijden, waarvan 2 verloren partijen en 4 gewonnen wedstrijden. Volgende week speelt Oemoemenoe op de Amsterdam Sevens, een tweedaags toernooi op 9 en 10 juni. Meer informatie www.oemoemenoe.com[l]