De nieuwe ambassadeurs van het Polderhuis. FOTO DE LICHTSTRAAL
De nieuwe ambassadeurs van het Polderhuis. FOTO DE LICHTSTRAAL Foto: Polderhuismuseum

Kinderambassadeurs voor het Polderhuismuseum

WESTKAPELLE - Alle jongens en meiden uit de groep zeven/acht van De Lichtstraal in Westkapelle zijn kinderambassadeurs van dijk- en oorlogsmuseum Het Polderhuis.

VAN ONZE REDACTIE

Het is een initiatief van het museum aan de Zuidstraat. Zij willen de kids betrekken bij veranderingen. In het kader daarvan brachten de leerlingen in april al een bezoek. Dat beviel beide partijen zo goed dat ze daarna zijn blijven samenwerken. Er is afgesproken dat de leerlingen in totaal twintig tekeningen maken, die gaan worden gebruikt in twintig themaboeken die in het museum komen. Ook vertelt een aantal leerlingen bij elkaar zestien verhalen uit het verleden in een microfoon. Bezoekers kunnen in de toekomst daardoor bijvoorbeeld luisteren naar een verhaal over een jongen van elf tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook willen kinderen helpen inpakken. De kids hebben een pas gekregen waarmee ze gratis naar binnen kunnen.

Mannenontbijt
Zaterdag organiseert het Polderhuis een mannenontbijt. Na het ontbijt wordt er een bezoek gebracht aan vuurtoren ’t Hoge Licht. Het ontbijt start om 8.00 uur. Rond 11.00 uur is het klaar. Aanmelden kan via info@polderhuiswestkapelle.nl.[l]