Schoolmuziekkorps te gast bij MMK in Middelburg

MIDDELBURG - Het Jessheim Hovin og Mogreina skolekorps, een harmonieorkest uit Noorwegen, is op zaterdag 23 en maandag 25 juni te gast bij het Middelburgs Muziekkorps (MMK).

Het bezoek sluit prachtig aan bij de activiteiten die het MMK al meerdere jaren ontplooit op verschillende Middelburgse basisscholen, "Meer muziek in de klas" en "Impuls Muziek". Het Noorse schoolkorps heeft 80 leden tussen de 8 en 18 jaar oud. De leden zitten op 5 verschillende scholen in dorpen in de buurt van Oslo. Ongeveer 45 leden spelen mee in de harmonie tijdens het bezoek aan Middelburg.

Op zaterdag 23 juni zal het korps tussen 14.00 en 15.30 uur een muziekale rondwandeling maken door het centrum van Middelburg. Op enkele locaties zullen een paar nummers gespeeld worden.Het eindpunt en tevens het laaste buitenconcertje, is tegenover verpleeghuis st.Willibrord aan de Bachten Steene. Tussen 16.00 en 17.00 uur verzorgt het schoolkorps een concert in de HH Petrus en Pauluskerk, dat gratis toegankelijk is.

Op maandag 25 juni zal er een gezamenlijk concert worden verzorgt in de Zeeuwse Concertzaal. Aanvang 19.30 uur. Dit concert is gratis toegankelijk en zal ongeveer een uur duren. [l]