Francois Couperin
Francois Couperin

Muziekfestival rond Francois Couperin

MIDDELBURG - Omdat Incanto, de Middelburgse stichting voor oude muziek dit jaar 25 jaar bestaat, wordt op zaterdag 23 juni een extra activiteit georganiseerd: een kleinschalig muziekfestival, op twee locaties in het centrum van Middelburg, gewijd aan François Couperin (1668-1733). Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat hij is geboren.

Op het programma selectie uit zijn werk: kamermuziek, klavecimbelwerken, orgelmuziek en vocale muziek. Het festival begint om 13:00 in de St. Augustinuskerk (voormalige Lutherse kerk, Zuidsingel 70) met twee korte lezingen over François Couperin en zijn tijd, afgewisseld en geïllustreerd met enkele klavecimbelwerken uit ‘L’Art de toucher le Clavecin’ en zijn vier boeken met ‘Pièces de Clavecin’. De kerk is open vanaf 12:30 uur.

Om 14:30 uur wordt in de Oostkerk (Oostkerkplein 1) zijn ‘Messe des Paroisses’ uitgevoerd. Jos Vogel en Gerard Boot bespelen het historische De Rijckere-orgel (1783); een vocaal ensemble o.l.v. Arnout Malfliet (bas) zingt de gregoriaanse misdelen.

Het slotconcert is om 16:00 uur, weer in de Sint-Augustinuskerk, waar baroksensemble Consort of Voices kamermuziek laat horen zoals een selectie uit de ‘Concerts royaux’ en een suite voor viola da gamba. Na afloop is er een borrel (inbegrepen in de toegangsprijs).

Meer informatie en reserveren: www.incantoconcerten.nl. [l]

Consort of Voices
Francois Couperin