Cupcakeverkoop.
Cupcakeverkoop. S.G.Brinksma

Cypressenhof helpt wensen uitkomen

MIDDELBURG - In de week van 11 juni hebben de 59 leerlingen van de groepen 8 van de Cypressenhof een actie gehouden. De opbrengst gaat naar de stichting Make-a-wish Nederland. Deze stichting laat mooie, lieve wensen uitkomen van kinderen die ziek zijn. Ook in de provincie Zeeland zijn kinderen die door deze stichting van een mooie dag hebben kunnen genieten.

Het bijzondere van deze actie is dat de kinderen de actie zelf hebben georganiseerd. Binnen de school is het gebruikelijk dat de groepen 8 een doel bepalen waarvoor ze een actie gaan voeren. Dit jaar is de keuze op Make-a-Wish gevallen. De kinderen hebben op maandag 11 juni een sponsorloop georganiseerd, waarbij een deel van de route door de gangen van de school liep. Sommige kinderen lieten zich extra sponsoren waarbij ze in een bijzondere outfit de route aflegden. Op 12, 13 en 14 juni zijn er zelfgebakken cakejes verkocht. Iedere dag werden er 200 gebakken en... ze werden allemaal door de 500 leerlingen en enkele leerkrachten afgenomen.

Opbrengst
Wat de actie precies heeft opgebracht, wordt dinsdag 19 juni bekend gemaakt. Dan wordt een check overhandigd aan twee vrijwilligers van Make-a-wish. En hoewel de opbrengst nog niet bekend is, kan wel gesproken worden van een groot succes. De 8e groepers waren enorm enthousiast, betrokken en creatief bezig voor hun medemens. Burgerschap ten top! [l]

Sponsorloop.
Cupcakeverkoop.
Sponsorloop.