Deniel van der Waal in actie.
Deniel van der Waal in actie. Marcel Kooiman

Heren senioren naar Amsterdam Sevens

MIDDELBURG - De heren senioren van EZRC Oemoemenoe hebben deelgenomen aan het jaarlijkse internationale sevens toernooi te Amsterdam.

Sevens is een rugby variant waarbij men niet met 15 spelers op het veld staat maar met 7 spelers op eenzelfde formaat veld als welke gebruikelijk is bij rugby union, het meer bekende spel met 15 spelers.
De Amsterdam sevens is een internationaal toernooi waarbij men verschillende categorieën kent. Oemoemenoe kwam uit in de Pier Cup, de hoogste klasse van het toernooi.

Tweedaagse toernooi
Op dit tweedaagse toernooi wordt de indeling op de tweede dag bepaalt door de prestaties van de eerste dag. Oemoemenoe werd op zaterdag tweede in de poule. Door 1 verlies partij tegen de latere finalist, een team uit Frankrijk, de Sevens
Op zondag startte men in de Pier Poule met kruisfinales. Oemoemenoe stond in de eerste wedstrijd met 1 punt voor maar verloor alsnog in de allerlaatste minuut waardoor men verder ging voor plaats 5 tot en met 8. De tweede wedstrijd werd met winst afgesloten maar de laatste wedstrijd tegen een team uit Spaans Baskenland ging verloren. Hierdoor werd Oemoemenoe hierdoor zevende. Met dit toernooi sluit Oemoemenoe het seizoen 2017-2018 af. De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden in de BeNe cup op 1 september tegen de Belgische Kampioen Dendermonde. Voor meer informatie. www.oemoemenoe.com[l]