Chapeau: Coupeuses en ontwerpers gezocht

Kop: Hippe modeshow geïnspireerd op Zeeuwse streekdrachten

WESTKAPELLE - Een cultuur is verweven met gewoonten, gebruiken en verwachtingen. Klederdracht heeft in de gemeente Westkapelle jarenlang het straatbeeld bepaald.

Een prachtige traditie die vooral de dames met trots droegen. Jeanine van Marion en Marjan Minderhoud, vrijwilligsters bij het Polderhuis museum lopen al lang rond met het idee om van dit kleedgedrag tegen alle gebruiken, gewoonten en verwachtingen in, een nieuwe trend te zetten. Met traditionele Zeeuwse stoffen ontwerpen maken tot prachtige draagbare creaties óf kledingstukken uit de dracht op een andere wijze toepassen zolang het maar een knipoog heeft naar de klederdracht uit Walcheren/Westkapelle. Een unieke wijze om de bijzondere stoffen en kledingstukken niet te laten verdwijnen maar juist door een andere toepassing in het straatbeeld te houden.

Onderscheid maakt het verschil, met een beetje van vroeger en een beetje van nu.

Voor deze ‘VERklederdrachten show’ worden coupeuses, ontwerpers, studenten en iedereen die het leuk vindt om mee te doen, uitgedaagd om het nog even gekker, mooier of bijzonderder te maken.

Deze show is bij uitstek de plaats om draagbare en niet draagbare creaties te tonen. Iedereen die mee wil doen wordt uitgedaagd een eigen idee te creëren en dat om te zetten naar kleding. Verplicht is wel dat het een Walchers klederdracht element moet bevatten!

Deze ontwerpen mogen voor Jong en oud, vrouw of man… de hele familie mag meedoen!

De show vindt plaats op zaterdagmiddag 25 augustus op de Libertybridge, bij het Polderhuis museum, Zuidstraat 154-156 in Westkapelle. Mail voor meer info of aanmelden naar: evenement@polderhuiswestkapelle.nl. [l]