Korte berichten

ZOUTELANDE
Klassiek van Dichtbij:
Evelien de Vries (klarinet), Jeanine Melis (viool) en Sabien Canton (harp) verrassen u met intiem kamermuziekconcert in Zoutelande. De drie bevlogen beroepsmusici zijn de jongste delegatie van Stichting Klassiek van Dichtbij. Gedreven door de missie om klassieke muziek voor iedereen bereikbaar te maken, ontwikkelt de stichting uiteenlopende programma's voor jong en oud. Ditmaal een sfeervol en zomers programma met werken van Piazzolla, Berlioz en Pärt. U bent van harte welkom op 4 juli in de Catharinakerk, Willibrordusplein 3 te Zoutelande. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Kijk ook op www.klassiekvandichtbij.nl voor meer informatie.
Fietstocht: De commissie welzijn Zoutelande organiseert op donderdag 28 juni een fietstocht van ca. 35 km voor vitale 60 plussers uit Zoutelande en omgeving. Vertrek om 13.30 uur vanaf de Soute Schakel (bij de Emté). Terug omstreeks 16.45 uur. Onderweg een stop voor koffie/thee met.. (voor eigen rekening). Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor vragen bel Ineke 0118-562494 of Caroline 06-43848377 (na 18.30 uur).
Familievoorstelling Peter en de wolf: Stichting Klassiek van Dichtbij brengt in samenwerking met regisseur Peter Adriaanse het muzikale sprookje Peter en de wolf op de planken. Een spannend verhaal geschikt voor kinderen, ouders en grootouders. Kortom, een familievoorstelling voor alle leeftijden. Op 29 juni kunt u het zien en horen in de Catharinakerk, Willibrordusplein 3 in Zoutelande. Aanvang 16.00 uur; het duurt een uur. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar. Kijk ook op www.klassiekvandichtbij.nl voor meer informatie.
Zomeravondconcert Zoutelande: In de serie Zomeravondconcerten in de monumentale Catharinakerk in Zoutelande is er woensdag 27 juni een optreden van Voice Four, een vierstemmig gemengd koor. Aanvang 20.30u. Kerk open vanaf 20.00u.

MIDDELBURG
Internationale Modderdag op Speelhof Hoogerzael:
Het is weer bijna International Mud Day. Ook Speelhof Hoogerzael, Seispark 2a in Middelburg, viert dit jaarlijkse modderfeest weer mee op woensdag 27 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Kom moddertaartjes maken, glijden van de modderglijbaan, touwtrekken in de modder, moddersoep maken, goudklompjes zoeken in de modder en laat jezelf schminken met gekleurde klei. Kortom, kom lekker vies worden!
Kijken in kerken en synagoge: Wandeling langs religieus erfgoed in Middelburg. Onder leiding van een gids worden in anderhalf uur verschillende kerken en de synagoge bezocht. Elke donderdag om 13.30 uur in de maanden juli en augustus. Start: bij de balie in de Abdijkerken (links van de Abdijtoren), adres: onder de Toren 1.
Tweedehands zomerkledingverkoop: Komt u ook uw zomergarderobe aanvullen? Kledingbank Zeeland organiseert weer een tweedehands kledingverkoop op zaterdag 30 juni van 9-15 uur op de Ravensteijnweg 1a te Middelburg. De opbrengst van deze beurs komt volledig ten goede aan het werk van Kledingbank Zeeland.
Kunst- en Cultuurroute Middelburg: Op zondag 1 juli openen een dertigtal ateliers en galeries in Middelburg hun deuren voor het publiek, als onderdeel van de Kunst- en Cultuurroute. Een laagdrempelige manier om een grote variëteit aan kunstwerken te leren kennen, van speels tot monumentaal, en de sfeer te proeven van de karaktervolle ruimten in de oude binnenstad waar de werken tot stand komen en getoond worden. De openingsuren zijn van 13:00-17:00. Voor meer informatie over de deelnemers en de locatie's, zie de Uitloper of de website: kunstroutemiddelburg.nl
Koor- en samenzangavond: Op dinsdag 3 juli wordt er in de Hofpleinkerk, Hofplein 13 te Middelburg een koor- en samenzangavond gehouden. Deze avond is in het bijzonder bedoeld voor de gasten van het vakantieschip Prins Willem Alexander die deze dag aanmeren in Middelburg. Muzikale medewerking wordt verleend door het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland o.l.v. Ron van Ommen en de organist Jacco Goud die koor- en samenzang zal begeleiden. De leiding is in handen van Ds. D.W. Tuinier. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is vrij, wel wordt er gecollecteerd voor de vakantieweken van de vrouwenbond van de Ger. Gem.
KWF collectanten gezocht: KWF Kankerbestrijding zoekt voor de collecte in de eerst week van september 2018 collectanten voor de wijken Dauwendale en Mortiere. Graag aanmelden op jajokoop@zeelandnet.nl of 0118-611919.
Meditatief Moment: In het Meditatief moment op 28 juni spreekt Bram de Muijnck. Hij laat zich inspireren door de fotograaf Co Rentmeester, een veelzijdige man. Muzikale omlijsting op het orgel door Ineke Wijkhuijs-van den Driest. Het meditatief moment begint om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang via Wandelkerk, door het poortje links van de toren.
Repair Café Middelburg: Zaterdag 30 juni houdt Repair Café Middelburg een bijeenkomst. Wij repareren uw kapotte stofzuiger, koffiezetter, kleding, fiets, tablet/smartphone of alle andere kapotte spullen die u ons aanbiedt tegen materiaalkostprijs. Dit doen wij samen met u en één van onze vakkundige reparateurs. Dit is de laatste bijeenkomst voor de vakantie. Kom vroeg, want er kan een wachttijd zijn door drukte! U vindt ons bij Bowling en partycentrum 'De Kruitmolen' aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg van 10.00 tot 14.00 uur.
Miniconcert door André Poortviet: In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project bespeelt donderdag 28 juni André Poortvliet het orgel. We zijn blij dat hij ook dit jaar weer acte de présence geeft, vooral omdat hij een specialist is in de orgelmuziek uit de Barok, wat ook af te zien valt aan het programma.
Plaats: Koorkerk, ingang Wandelkerk, Onder de Toren 1, Middelburg; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij; collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com.

OOSTKAPELLE
Ontdek Oostkapelle, rondleiding met een gids: In juli en augustus organiseert Werkgroep Landgoed Wandelingen Oostkapelle (LGWO) elke dinsdag- en donderdagavond weer een mooie wandeling van ± 1½ uur door Oostkapelle met een gids. De gids komt zelf uit Oostkapelle en zal u allerlei leuke verhalen en interessante wetenswaardigheden over het dorp vertellen. Vertrek om 19.30 vanaf InfoKnoopPunt 't Wachtertje, bij de Dorpskerk. Opgeven kan tot 18.00 uur via mail info@wroostkapelle.nl, vermeld hierbij uw telefoonnummer. Max. 12 deelnemers, vol is vol! Eventueel kunt u voor de wandeling, tegen extra kosten, vanaf 19.00 uur de toren beklimmen, of de Oudheidskamer en de Dorpskerk bezichtigen. Meer informatie: www.wroostkapelle.nl.

WESTKAPELLE
Rommelmarkt:
Op zaterdag 30 juni vanaf 09.00 uur organiseert V.V. De Noormannen op Sportveld De Prelaat aan de Domineeshofweg 2 te Westkapelle een rommelmarkt. Omdat de voetbalclub dit jaar 85 jaar bestaat, wordt het dit jaar groots aangepakt en is er naast een gezellige rommelmarkt voor de jongeren een springkussen, speedmeter en tobbedansen. Voor wie een gokje wil wagen is er een verloting en rad van avontuur met een spectaculair prijzenpakket. Er worden heerlijke wafels gebakken en er is een BBQ en natuurlijk is de kantine de hele dag open. [l]