Een 10-tal vrijwilligers bezochten Zeeuwse Electro Service in Goes.
Een 10-tal vrijwilligers bezochten Zeeuwse Electro Service in Goes. Pieter de Korte

Repair Café Middelburg krijgt rondleiding bij Zes

MIDDELBURG - Een 10-tal vrijwilligers van Repair Café Middelburg heeft op 19 juni een leerzaam bezoek en mooie rondleiding gehad bij Zes (Zeeuwse Electro Service) in Goes. Deze firma behandeld alle retour en reparatie. De vrijwilligers van het Repair Café waren geïnteresseerd in hoe dit bedrijf omgaat met aangeboden reparaties en afvoer van kapotte apparaten. Het was een hele eyeopener.

De aangeboden (goedkopere segment) apparaten zoals, waterkokers, strijkijzers, stofzuigers en dergelijke wordt niet gerepareerd door Zes, omdat aanschaf van een nieuw apparaat niet opweegt tegen kosten van een reparatie. Hierdoor worden deze apparaten naar de milieustraat gebracht en vernietigd, wat weer toedraagt aan vergroting van de afvalberg en plastic soep in de oceanen. Hier kan het Repair Café wat in betekenen. Wij zijn geen professionals zoals Zes, maar een 23-tal vrijwilligers die repareren, mensen helpen en de wegwerpmaatschappij willen terug dringen door dit apparaat toch proberen te repareren en een tweede leven te geven. Dit repareren doen we tegen materiaalkostprijs. Wij worden ondersteund door, gemeente Middelburg (Vitale revolutie Dauwendaele), Stichting Welzijn Middelburg, Oranje Fonds en Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen”. Wij hebben afgelopen keer een Iranese vrijwilliger uit het Asielzoekerscentrum mogen ontvangen om mee te helpen met de reparatie van, smartphones, tablets en laptops. Dit is zeer goed ontvangen vanuit beide kanten en wij mogen hem weer begroeten op de volgende bijeenkomst. Dit is een klein deel wat wij repareren. Andere reparaties die wij uitvoeren zijn onder andere aan, kleding, fietsen, huishoudelijke apparaten en verder alles wat de bezoekers meenemen van thuis. Wij repareren geen witgoed.

Bijeenkomst
De volgende bijeenkomst is zaterdag 30 juni van 10:00 tot 14:00 bij Bowling en partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Wij hopen dat u ons wilt helpen deze aarde schoner te maken en de wegwerpmaatschappij terug te dringen, door uw kapotte spullen aan te bieden ter reparatie! [l]