Barokensemble Consort of Voices
Barokensemble Consort of Voices Annemarie Hoekman

Kindervoorstelling 'Een lied voor de koning'

VEERE - Als koning Willem-Alexander een feest heeft, wordt er altijd muziek gemaakt. Hij laat de beste DJ of het beste orkest komen en zij spelen de sterren van de hemel. Maar hoe ging dat vroeger eigenlijk toen er nog geen DJ’s waren?

Met vroeger bedoelen we: ongeveer 400 jaar geleden! We nemen je mee naar Italië…. Wie maakten er toen muziek voor de koning? Welke muziek werd er toen gespeeld? En welke instrumenten werden er gebruikt? Kom naar onze kindervoorstelling ‘Een lied voor de koning’ en ontdek het! En wat helemaal leuk is, jij mag ook meezingen of spelen! En er is ook wel iets vreemds aan de hand, want de muziek is kwijt geraakt. Help jij mee zoeken?

Consort of Voices voert voorafgaand aan hun concert op zaterdagmiddag 7 juli om 14.30 uur een kindervoorstelling op in de Beeldenzaal van Museum Veere. Tijdens deze voorstelling maken kinderen op een interactieve wijze kennis met de muziek en instrumenten uit de 17e eeuw. Kinderen met hun ouder(s) zijn van harte welkom. De kindervoorstelling is gratis toegankelijk. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar consortofvoices@gmail.com. Het concert begint om 16.00 uur. [l]