Korte berichten

Korte berichten

OOSTKAPELLE
Klassiek zomeravondconcert:
De Stichting Oostkapelle Cultureel organiseert haar eerste zomeravondconcert op woensdag 11 juli om 20:00 uur in de Dorpskerk te Oostkapelle. Wij hebben uitgenodigd: Anna Badalian - viool; Lineke Lever aan de vleugel. Zij brengen muziek van o.a. L. van Beethoven, A. Rubenstein, R. Schumann en G. Fauré. Voor verdere info; www.zomeravondconcerten.com. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld.
Bijzondere Taizé dienst: Zondagavond 8 juli is er in de gerenoveerde protestantse Dorpskerk aan de Waterstraat in Oostkapelle om 19 uur een bijzondere soort kerkdienst: een avondgebed op de wijze van Taizé. Er is daarbij veel ruimte voor stilte en aandacht voor persoonlijke meditatie. Teksten, gebeden en de herhalende manier van Taizé-liederen zingen helpen de deelnemers aan dit avondgebed om zelf tot inkeer te komen. Voorganger is ds. Flip Beukenhorst. Medewerking wordt verleend door het Projectkoor uit Oostkapelle met ook piano en dwarsfluit. In Oostkapelle kan men zondagavond iets ervaren van de Taizé-manier van zingen, bidden en stil zijn.

SEROOSKERKE
PKN Serooskerke actief op de Stroskerksedag: Goede Doenmarkt zaterdag 7 juli Serooskerke. De Protestantse Gemeente is volop actief op de Jaarmarkt in Serooskerke. Zij organiseert in de tuin van de Johanneskerk een goede doelenmarkt. Verschillende goede doelen presenteren zich. De wereldwinkel, Tinca, Gambia, Indonesie, Fonds Geleide honden etc. De kinderen mogen in de tuin hun eigen rommelmarkt houden. Zondag 8 juli aansluitend wordt er in dezelfde tuin van de Johanneskerk een openluchtdienst gehouden om 19.00 uur. Voorganger: Ds Gerrit Klein. Koor: "Sheborim". Thema; "Geloof als een mosterdzaadje".

MIDDELBURG

Softballen: In het Toorenvliedtpark kunnen omwonenden zondag 8 en 15 juli softballen. Welzijn Middelburg houdt de activiteit in het park bij de Stromenwijk op beide dagen van 13.00 tot 15.00 uur. Bewoners reageerden enthousiast op een oproep van wijkteam 't Zand - Stromenwijk om het park vaker te gebruiken, voor bijvoorbeeld een picknick. Ook opperde een bewoner het idee om een softbalwedstrijd te organiseren, waarbij plezier voorop staat. Softballen lijkt op honkbal en slagbal, zoals schoolkinderen dit spelen. Deelnemers hoeven geen ervaring in het spel te hebben. De activiteit is gericht op volwassenen, maar kinderen vanaf 10 jaar zijn ook welkom. Aanmelden kan via een mail naar m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl.

Bingo: Zaterdag 7 juli organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Het adres is Bastion 40, 4331 TH Middelburg.
Meditatief moment: In het Meditatief moment op 5 juli spreekt Johan de Koning over de Zuid-Afrikaanse architect Jo Noero. Afwisselend is er muziek op blokfluit en piano door Janke Sanderse en Cocky Klaver. Het meditatief moment begint om 13.00 uur in de Koorkerk, Koorkerkhof 1, Middelburg, ingang door het poortje links van de toren.
Miniconcert: In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project bespeelt Amber Mertens de vleugel van de Koorkerk. Kom, luister en huiver vanwege het talent van een veertienjarige, die een volwaardig programma speelt. Datum: 5 juli; plaats: Koorkerk, Koorkerkhof 1, Middelburg; aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het concertprogramma en alle andere activiteiten van het LJP: https://lagejanproject.wordpress.com.
Pop-Up voetbal circuit: Voor het 1e jaar zal er van 4 t/m 29 juli een pop up voetbal circuit zijn op de velden van Zeelandia Middelburg. Het voetbalcircuit is onderverdeeld in soccergolf, soccerskills en soccerfun. Aan de hand van een scorekaart kun je meer dan 20 verschillende onderdelen spelen op basis van techniek, tactiek en inzicht. Het voetbalfuncircuit is dagelijks geopend van 11.00-17.00u. Je mag een eigen bal meenemen. Voor meer spel en prijsinformatie of boeking van één van de arrangementen kijkt u op www.voetbalfunmiddelburg.nl
'Small World in ruimteCAESUUR: Dit jaar staat caesuur, ruimte voor actuele kunst in Middelburg, in verbinding met de praktijk van de kunstenaars die de plek runnen. Hans Overvliet, Dani Ploeger en Giel Louws proberen hun eigen werk te verbinden met de tentoonstellingspraktijk van ruimtecaesuur. Er zijn schilders uitgenodigd om een werk op postkaart-formaat in te sturen. Met deze kaarten is er een tentoonstelling gemaakt. Aan het eind van de tentoonstelling worden de kaarten geschud en alle deelnemers krijgen ad random een kaart van een andere deelnemer terug. Kunstenaars komen uit Nederland en België. Tentoonstelling start op zaterdag 7 juli, de finissage is op zaterdag 25 augustus om 4 uur.

MELISKERKE
Openstelling Odulphuskerk: Vanaf zaterdag 7 juli t/m 8 september (monumentendag) is de Odulphuskerk in Meliskerke iedere zaterdag geopend voor bezichtiging. Het monumentale kerkje uit de 14e eeuw heeft een prachtig interieur en twee orgels die tijdens de opening bespeeld worden. Behalve het kerkgebouw en interieur is er ook een beamer presentatie over het verleden van de kerk. Verder twee exposities. Een expositie heeft als titel "kerkgebouwen in Meliskerke vroeger en nu" De tweede expositie is een schilderijen expositie met als titel "Zee en Zeeuws" door de beroepsfotograaf Lia Willemse. De kerk is open van 13.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis.

NW. EN ST. JOOSLAND
Zomeravondconcert: Op vrijdag 6 juli geeft muziekvereniging ONDA een zomeravondconcert te Nw. en St. Joosland. Het concert vindt plaats op het pleintje voor het Dorpshuis aan de Veerstraat (bij slecht weer in het Dorpshuis). Het geheel staat onder leiding van dirigent Cora Dellebeke. Aanvang is 19.30 uur, toegang gratis.

ZOUTELANDE
Concert: Zaterdag 7 juli geeft fanfare Luctor et Emergo samen met Harmonieorkest Concordia uit Tholen een concert in de Langstraat in Zoutelande. Beide verenigingen brengen afwisselende muziek ten gehore. Luctor et Emergo begint haar concert om 15.30 uur. Aansluitend zal het concert van Concordia plaatsvinden. Bij minder weer gaat het concert door en zal deze plaatsvinden in Dorpshuis de Soute Schakel aan de Westkapelseweg 24 eveneens te Zoutelande. Het concert is gratis te beluisteren, iedereen is van harte welkom.

Kerkconcert: Zaterdag 7 juli geeft de jeugdige, talentvolle organist Vincent de Ridder uit Arnemuiden een concert op het Witte orgel in de Catharinakerk van Zoutelande. De Ridder studeert orgel aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Op het programma, dat een half uur duurt en om 14.30 uur begint, staan stukken, zoals de Pastorale van Louis Vierne en enkele koralen van Johann Sebastian Bach. De Ridder improviseerd ook en laat daarmee de vele kleuren van het orgel horen. Het gratis toegankelijke concert is de afsluiting van de Open Kerk Dag.

GAPINGE
Zomerconcert:
Muziekvereniging Veere's Genoegen verzorgt vrijdagavond 6 juli een Zomerconcert bij Molen 'De Graanhalm' in Gapinge. Tijdens dit Zomerconcert zal het fanfareorkest van Veere's Genoegen onder leiding van dirigent Thomas Bruijns een gevarieerd programma ten gehore brengen. Dit Zomerconcert is het de laatste uit een reeks van drie Zomerconcerten. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Torenkerk in Gapinge. Het Zomerconcert in Gapinge begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Meer info: www.veeresgenoegen.nl

VEERE
Historische markt:
Dinsdag 3 juli is er een Historische Markt in Veere. De mandenmaker zal u mand ter plekke maken. Ook zult u kunnen genieten van de schilders die u tekst en uitleg zullen geven van het door hem/haar te schilderen schilderij. De paling rookt zijn paling en de babbelaars en oliebollen worden allemaal op de markt bereid. Ook zult u ambachtelijk brood en schapenkaas kunnen vinden. Mooie zeeuwse sieraden en fossielen kunt u op de markt zien. De touwslager zal met behulp van publiek zijn touwen maken. Alle standhouders zijn in Historische kledij en de kinderen in klederdracht zullen de standhouders van koffie en thee voorzien. De markt is van 3 juli t/m 4 september elke dinsdag van 10.00 tot 17.00u te bezoeken.
Balkanensemble in kleine kerk: Zaterdag 7 juli speelt in Veere het Balkanensemble van de Muziekacademie Den Haag om 14.30 uur in de kleine kerk , Kapellestraat 27 in Veere. Het ensemble staat onder leiding van Mihai Scarlat. Mihai Scarlat is van Roemeense afkomst en groeide op in Rimnicu Sarat (Zoute Rivier) en koos op zijn 12e voor de contrabas. Het Balkanensemble bestaat uit een groep enthousiaste mensen die zich willen verdiepen in de Roemeense volksmuziek. Er zal ook uitleg gegeven worden over de muziek. De toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang. Meer info/inlichtingen: www.muziekacademiedenhaag.nl of f.kaljouw@kpnplanet.nl. Meerijden vanaf Arnemuiden is mogelijk. [l]