Fysiotopics neemt Orthoxpert over

MIDDELBURG - Met de overname van OrthoXpert door de landelijk opererende vereniging Fysiotopics, is er nu een wetenschappelijk onderbouwde behandeling voor lage rugpijn, nekpijn, schouderpijn, COPD en nu ook voor nieuwe knie, nieuwe heup, meniscus- en kruisbandoperaties.

Fysiotherapeuten van de aangesloten praktijken, waaronder PMC In Balans – Fysiotherapie & Revalidatie op Walcheren, voeren deze behandelingen uit en bieden daarmee de best mogelijke zorg op het gebied van deze aandoeningen.

FysioTopics neemt de zorgplannen van OrthoXpert over

De fysiotherapeutische zorgplannen van OrthoXpert worden vanaf juni 2018 overgenomen door de vereniging FysioTopics. OrthoXpert is landelijk meer dan 10 jaar actief met de uitvoering en contractering van zorgplannen in samenwerking met verschillende ziekenhuizen. OrthoXpert heeft verschillende zorgplannen gericht op de knie, heup en schouder. Bij OrthoXpert zijn 70 fysiotherapiepraktijken aangesloten. In Zeeland zijn dit de PLUS-praktijken PMC In Balans – Fysiotherapie & Revalidatie met 8 vestigingen op Walcheren, Fysio For You in Goes en Burgh Haamstede, De Blaeij Fysiotherapie en Medische Fitness in Heinkenszand en Fysant in Zierikzee.

Zorgplannen in de fysiotherapie

De vereniging FysioTopics telt 125 fysiotherapiepraktijken met bijna 2.000 werkzame fysiotherapeuten. De vereniging heeft verschillende zorgplannen. Dit zijn onder andere lage rugpijn, nekpijn, schouderpijn en COPD. In totaal hebben meer dan 45.000 patie¨nten gebruikt gemaakt van e´e´n van de zorgplannen van FysioTopics. Met de uitbreiding van de zorgplannen van OrthoXpert biedt FysioTopics een volledig assortiment voor een groot deel van de aandoeningen, die vallen onder de zorg van de fysiotherapeut. FysioTopics heeft hierover met verschillende zorgverzekeraars afspraken.

Overname van inhoud en organisatie

OrthoXpert en FysioTopics borgen met de samenvoeging van de zorgplannen de inhoud en de uitvoering en spelen hiermee in op de ontwikkelingen in het zorgveld en de klantbehoeften. De inhoud van de zorgplannen wordt in juni overgedragen aan FysioTopics. De komende maanden werken beide organisaties aan een optimale overgang van de zorg en de organisatieprocessen die hiermee verband houden. Hierin worden de wensen van verschillende zorgpartners, zoals zorgverzekeraars, verwijzers en ziekenhuizen, actief meegenomen. [l]