De vertrekkende familie Verger voor 't Packhuys. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
De vertrekkende familie Verger voor 't Packhuys. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Nieuwe eigenaars 't Packhuys

MIDDELBURG - Restaurant ’t Packhuys aan de Kinderdijk in Middelburg heeft nieuwe eigenaars. Kim en Mirjam van der Hiele nemen deze maand de zaak over van Michel en Angelina Verger.

De Vergers openden hun restaurant in het najaar van 2003, als opvolger van Restaurant De Kameel. Ze zeggen dat ze na vijftien jaar toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Na een pauze van ongeveer een half jaar zullen zij zich in Middelburg gaan richten op de verhuur van appartementen voor zowel de korte en lange termijn. Ze hopen door de koerswijziging ook meer aandacht te kunnen besteden aan hun gezinsleven. Voor Kim en Mirjam is Restaurant ’t Packhuys de eerste eigen zaak. Beiden hebben veel ervaring opgedaan in de Zeeuwse horeca. Kim werkte als leerling en als zelfstandig kok voor verschillende restaurants op Walcheren en in Goes, Mirjam in de bediening en als gastvrouw. Ze nemen nu afscheid van hun banen bij respectievelijk Restaurant De Werf in Veere en bij Café-Restaurant Vriendschap in Middelburg.
De meeste opvallende wijzigingen zijn de naamsverandering, van ’t Packhuys in Het Pakhuys, en de nieuwe menukaart. “Ik werk ambachtelijk, maak alles zelf, zelfs het ijs”, aldus Kim, die zegt dat er aan de prijsstelling weinig zal veranderen.

Kameel

Het pand aan Kinderdijk 84 is sinds 1993 in gebruik als restaurant. In dat jaar openden de broers Michael Vierling en Sander Andreewiltens samen met Onno van der Mel Restaurant De Kameel. Zij werden in 2000 opgevolgd door Inez Steendam, die de zaak drie jaar later verkocht aan de familie Verger. Het restaurant heeft ongeveer 50 zitplaatsen en beschikt ook over een klein terras, met uitzicht op de haven en de Spijkerbrug.