Podium Formula Karting Nijverdal.
Podium Formula Karting Nijverdal. Guy Boutens

Karter Boutens wint in Nijverdal

MIDDELBURG - Ruben Boutens heeft in Nijverdal de vijfde race van Formula Karting gewonnen. Dit kampioenschap omvat 9 wedstrijden op verschillende kartbanen in diverse formats.

In Nijverdal werden er 5 heats van 20 ronden verreden en daarbij kwam Boutens als sterkste uit de bus. Tom van Doorn uit Den Haag werd 2e en Tim Leloux uit Goes wist met de derde plaats zijn eerste podium van het seizoen te pakken.
Het was de laatste wedstrijd voor het wereldkampioenschap eind deze maand in Polen. De uit Middelburg afkomstige karter zal in Szczecin zijn vorig jaar in Madrid behaalde titel verdedigen. Het WK start op 22 juli traditioneel in teamverband met de Nations Cup, gevolgd door het individuele kampioenschap met zo’n 150 rijders. [l]