Eerste Runderground Summer Kids.
Eerste Runderground Summer Kids. Lindy Huibregtse

Runderground Summer Kids gestart

MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag is Runderground Summer Kids gestart. Spelletjes, atletiek en hardlopen voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Op de Oude Atletiekbaan aan de Nassaulaan in Middelburg kunnen kinderen tijdens de zomervakantie elke zaterdagmorgen meedoen. De eerste Runderground Summer Kids was een geslaagde start. Maar liefst 24 enthousiaste kinderen kwamen samen spelletjes doen, hardlopen en kennismaken met atletiek en met de trainers. Ook de komende 5 weken kunnen kinderen nog mee doen.

Runderground Summer Kids
Runderground is een runninggroup uit Middelburg. Twee keer in de week wordt er op vaste tijden hardgelopen. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Deze zomervakantie is er bijvoorbeeld Runderground Summer Kids: elke zaterdagmorgen in de zomervakantie van 9.30-10.30 uur en voor alle kinderen van 5-12 jaar, ervaren of onervaren. Je kunt één keer meedoen of zo vaak je wilt. Locatie is op de Oude Atletiekbaan, met de ingang bij Sporthal Nassaulaan, Nassaulaan 10 in Middelburg.

Professionele begeleiding
De kinderen worden verdeeld in drie leeftijdsgroepjes en gaan onder professionele begeleiding aan de slag met de ervaren docenten Anton Engels, Anjolie Engels en Martijn de Vries. De gebruikte technieken houden rekening met leeftijd en niveau. Er worden ook met pionnen, ballen en hoepels allerlei korte oefeningen gedaan, zodat elk kind goed mee kan komen en vooral plezier beleeft aan het spel. [l]