Mozaïek te Ravenna.
Mozaïek te Ravenna. L. de Kam

'Weekendje Ravenna' in Middelburg

MIDDELBURG - Wie iets gewonnen heeft, trakteert! De Doopsgezinde Kerk, met haar predikant ds. Leuny de Kam, kreeg recent de prijs 'Vrijheid van Godsdienst' van de Lokale Vier Vrijheden. Daarom organiseert ze komend weekend drie activiteiten rond kunst die te zien is in de Italiaanse stad Ravenna, bekend om haar prachtige Byzantijnse mozaïeken.

Op donderdagavond is er om 19.30 uur een informatieavond met beelden en uitleg over deze oude mozaïeken in Ravenna, geleid door ds. Leuny de Kam.
Op zaterdagmorgen 14 juli is er gelegenheid om te proberen zelf een mozaïek te maken. Er wordt dan een workshop voor beginners georganiseerd onder de deskundige leiding van Ronald Boomsma van Boomsma-Mozaïek, Diodeweg 25 te Middelburg. Hier moet u zich wel voor opgeven (06-15622635) en de workshop vindt ook daar plaats.
Zondagmorgen 15 juli om 10 uur staat één van de mozaïeken centraal in een viering, samen met gedichten en mooie muziek.
Bij alle activiteiten is iedereen van harte welkom. Alleen voor de workshop op zaterdagmorgen is het nodig om je op te geven. De andere activiteiten zijn gratis toegankelijk. Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 in Middelburg. www.dgwalcheren.nl [l]